A FLIR eszközök átmentek a villanyszerelő tesztjén

Gary Fisher villanyszerelő kíváncsi volt, hogyan járulhat hozzá a FLIR C2 hőkamera és a CM174 lakatfogó a munkájához, ezért vállalkozott a tesztelésükre.

Az elektromos szereléseknél nagyon fontos a probléma sikeres diagnózisa a tényleges veszély jelentkezése előtt. Az ilyen eszközök közül a legnagyobb segítség a hőkamera. Gyorsasága és egyszerű használata miatt az elektromos tevékenység eszköze kell legyen. Legalábbis elvileg, de mi van a gyakorlatban?

Gary Fisher elektromos munkák széles körét végzi, jellemzően az elosztó szekrények bevonásával. A most nyugdíjba vonult édesapja kezdte eredetileg az üzletet, amihez Gary az iskola befejezése után csatlakozott.

 

Hőpontok azonosítása az áramkörökben

“Nem kétséges, hogy a hőkamera alkalmazása egyre inkább összefonódik a tevékenységünkkel,” mondja. “Már mielőtt megpróbáltam használni a kamerát, tudtam, hogy képes lenne azonosítani hőpontokat, amelyek jelezhetnék a rendszer többi részénél sokkal nagyobb energiák helyét. Alig vártam már a FLIR C2-vel történő munkát.”

Az első dolog, amit Fisher úr megjegyzett a C2 mérete (125 × 80 × 24mm) volt, ami elmondása szerint “könnyen összetéveszthető egy mobil telefonnal”. Kompakt és könnyű (130g), az eszköz kényelmesen elfér egy villanyszerelő felső zsebében.

“Egyszerű használata szintén feltűnő volt. Korábban sohasem használtam hőkamerát, de ez tényleg azonnali mérést tesz lehetővé. A kép egy 3”-os érintőképernyőn jelenik meg, amely elképesztő képminőséget biztosít.”

Jelentés borotvaéles képekkel

A C2 hőkamera a FLIR szabadalmaztatott MSX® valósidejű képjavító technológiáját alkalmazza a problémás hely egyszerűbb azonosításához. Továbbá, a C2 4800-pixeles felbontású detektora képes apró hőmintázatok felvételére és rögzítésére, miközben egy beépített fényforrás folyamatos és villogó fénye segít a villanyszerelők által ismert gyengén megvilágított területek bevilágításában.

“A tárgyak jól kivehetők, és a melegebb területek rendkívül tisztán és részletesen látszanak, ami segít a figyelmet érdemlő területek gyors azonosításában,” -mondja Fisher úr. “Ez az a fajta eszköz, ami minden területen támogathatja a villanyszerelőket, az iparban és nagykereskedelmi szektorokban nagyfeszültségű szereléseket végző komoly szakemberektől, a háztartási szerelőkig. Az én nézőpontomból a lehetőség, hogy az ügyfeleimnek egy hőképes komplett jegyzőkönyvet adhatok, a minőség jele és határozott versenyelőnyt jelent számomra.”

A C2 radiometrikus JPEG képeket tárol egyetlen gombnyomással. Továbbá a képek letölthetők az ingyenes FLIR Tools szoftverrel későbbi használathoz, ami lehetővé teszi a felhasználó számára a hőképek beállítását, elkülönítését és hőmérsékletmérések hozzáadását, a színpaletták megváltoztatását és meggyőző vizsgálati riportok készítését.

 

A veszély megelőzése életeket menthet

A C2 innovatív funkciói mellett azonban az eszköz igazi képessége a veszélyes helyzetek elkerülése és potenciálisan az életmentés. “A FLIR C2 eszközként szolgál a túlmelegedések okozta tűz megelőzésére,” -jelentette ki Fisher úr. “Amikor értékelést végez, egyszerűen kimutathatja a lehetséges veszélyt a fogyasztó egységében. Az eszköz egyértelműen jelzi a problémát.”

 

Elektromos jelenségek megjelenítése

A FLIR C2-től lenyűgözve, Fisher úr lehetőséget kapott a FLIR CM174 600AC/DC lakatfogós műszer tesztelésére is.

A FLIR CM174 lakatfogós műszerrel, ami IGM (infravörös vezérelt mérést) biztosít, a felhasználók gyorsan és biztonságosan azonosíthatják a veszélyes és problémás területeket. Röviden, az elektromos jelenségek vizuálisan azonosíthatókká válnak a panelekkel, szekrényekkel vagy zsúfolt vezetékekkel és kábelekkel történő közvetlen kontaktusok nélkül, amelyek esetleg biztonsági veszélyeket jelenthetnek.

“Lényegében a CM174 egy lakatfogós műszer, ami egy hőkamerával kombinálva igazán ügyes eszközt alkot. Ha lenne ilyenem, rendszeresen használnám.” -mondja Fisher úr.

A FLIR CM174 Fisher úr csodálattal méltatta az eszköz kialakítását is, amely elég masszív ahhoz, hogy a szerszámos dobozában tarthassa a többi szerszámával együtt. “Mi mást kívánhatna még egy villanyszerelő?”

A FLIR CM174 lakatfogó kapcsai segítenek a kábelek közötti elhelyezésben. Ha bármilyen zümmögő zajt hallok vagy bizonytalan vagyok egy áramkör kapcsán, a CM174 lakatfogót használom, és azonnal látom, mi történik.

 

Kapcsolódó termékeink:

FLIR és EXTECH lakatfogó műszerek

FLIR hőkamerák elektromos vagy mechanikai alkalmazásokra

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.