Gyártási folyamat energetikai optimalizálása hőkamera segítségével

A JNARDDC segít az indiai alumíniumiparnak, hogy energiát takarítson meg, és optimalizálhassa a gyártási folyamatokat hőkamera, hőkamerák segítségével

A hőkamera egy professzionális technológia az alumíniumgyártó ágazatban. JNARDDC intézet a hőkamera, hőkamerák segítségével segít az alumínium-gyártó cégeknek országszerte az energiatakarékosság és a hibadetektálás területén.

Az alumínium a második leggyakoribb fémes elem a földkéregben a szilikon után, 1886 óta állítják elő kereskedelmi mennyiségben. Ez a világ második leggyakrabban használt fémje. Az alumínium számos tulajdonsága, és minősége magyarázza az őt övező és folyamatosan növekvő népszerűség okát az új terméktervezők között is, akik folyamatosan növelik az eddig is széleskörű alkalmazhatóságát.

 

Az alumíniumgyártás ellenőrzése

Az alumíniumtermelés energiaigényes folyamat, így a folyamatmérnökök és tervezők elsődleges célja az energia megtakarítás a termelési folyamat minden egyes lépésénél. Infravörös termográfia fontos szerepet játszott ezeknek a folyamatoknak a prediktív karbantartásában az idő és a pénz tekintetében. A prediktív karbantartás révén a hőképalkotás is segített időben elvégezni a beavatkozásokat a hiba észlelésekor,

takarítás a termelési folyamat minden egyes lépésénél. Infravörös termográfia fontos szerepet játszott ezeknek a folyamatoknak a prediktív karbantartásában az idő és a pénz tekintetében. A prediktív karbantartás révén a hőképalkotás is segített időben elvégezni a beavatkozásokat a hiba észlelésekor, és a berendezések karbantartásának ütemezésében.

 

A fejlett FLIR P660 hőkamera

 

 

 

A JNARDDC számára a FLIR P660 kamera ideális megoldás a költség-hatékony és eredményes prediktív karbantartáshoz.

Egy gyártási folyamat ellenőrzése természetesen akkor végezhető el a legjobban, amikor a folyamatok futnak. Ez az úgynevezett "online monitoringgal" történik, amivel a termikus képalkotás valóban meg tudja mutatni értékét. Az enyhe felületi hőmérsékletkülönbségek jelzik a meghibásodott alkatrészeket, mint például a meghibásodott elektromos érintkezéseket. De a termográfia sikeresen alkalmazható kazáncsövek, „bus isolator jumpers”, burkolatok, fűtőkamrák vagy tartályok ellenőrzésekor.

Korai hibafelismerés

 

Az infravörös termográfia bizonyítottan egy hatékony és hasznos eszköze az iparnak, mert lehetővé teszi a termelési vezetőknek, hogy a karbantartási feladatokat megfelelően ütemezze, mielőtt bármi kritikus hiba történik. Ezzel értékes idő takarítható meg, és jelentősen csökkenti a termelés leállási idejét. A prediktív karbantartási ütemezés segít az iparnak, hogy időben gondoskodhasson az eszközök és alkatrészek megjavításáról. Legyen szó akár transzformátor kapcsolásokról, feszültség átalakítókról, turbinák szigeteléséről, szivattyúkról, motorokról, forró foltokról a kemencében, kazánban stb., ezek közül mind felmérhető a hőkamerákkal a hibák korai észleléséhez.

   

A JNARDDC segíti a prediktív programok tervezésével a meghibásodás nélküli üzemi környezet létrehozását az üzemi munkások és a menedzsment számára.

 

A hőkamerák és egyéb olyan hőmérő eszközök révén, mint például a hőáram mérők, az is lehetséges, hogy felfedezzék és megmérjék a nem kívánatos lerakódásokat a csővezetékekben, tároló és feldolgozó egységekben. A hőkamerák segítségével meg lehet becsülni a skálák szélességét és korrekciós intézkedéseket tenni, amennyiben szükséges.

 

Professzionális indiai központ

 

Az indiai Jawaharlal Nehru Alumínium Kutató, Fejlesztő és Tervező Központ (JNARDDC) már évek óta használ hőkamerákat. Az intézet székhelyét Nagpurban hozták létre 1989-ben, és 1996 óta teljesen működőképes. A JNARDDC egy professzionális központja az indiai alumínium iparnak. A folyamatos kutatás mellett a központ a kutatás-fejlesztés, vizsgáló és képzési szolgáltatások széles skáláját kínálja az alumínium ipar számára.

Annak érdekében, hogy jobban támogassák az alumíniumgyártás ügyfeleinek magas minőségű szolgáltatásokkal, a JNARDDC úgy döntött, hogy FLIR hőkamerákat vásárol 2002-ben. Az intézetet a FLIR helyi forgalmazója, a PCI Limited támogatta Mumbaiban, aki azt ajánlotta a JNARDDC-nak, hogy használjon FLIR P660 professzionális hőképalkotó kamerát prediktív karban-tartási célokra.

Az ellenőrzés gyakorisága

Indiában, az alumíniumgyártó cégek általában csak akkor végezniek termográfiai vizsgálatokat, ha a szükség úgy kívánja. Mások csak évente vagy félévente végeznek ellenőrzéseket. A hőkamera használatának megjelenése a prediktív karbantartási programokban hajlandóságot eredményezett ezeknek a karbantartási feladatoknak a gyakoribb elvégzésére, mert a hőkamerákkal való vizsgálat nem igényel termelésleállást.

A FLIR P660 hőkamerát most már gyakran használja Mr. Anupam Agnihotri (a JNARDDC feje és tudósa) csapata, és amely a következő urakból áll: Mr. S K Thokal (villamosmérnök) és Mr. N Warhadpande (elektronikai mérnök). Bár az intézet lelkes FLIR a technológia használatát tekintve, az ügyfelek egy kicsit vonakodtak először.

"A munkások kicsit hezitáltak a vizsgálat kezdeti időszakában, mert azt hitték az infravörös olyan lesz, mint valamilyen röntgensugárzás, amely lehetővé teszi számukra, hogy a készülék belsejébe nézhessenek" jegyzi meg Mr. Agnihotri. "Mások azt gondolták, a kamera által kibocsátott infravörös sugárzás károsít-hatja a berendezést."

Az ilyen koncepciók jelzésértékűek, és azokra jellemző, akik kevés tudással rendelkeznek a termikus képalkotó technológiáról. Szerencsére nem volt nehéz feladat a FLIR Systems és indiai forgalmazója, a PCI Limited számára, hogy elmagyarázzák a termográfia számos előnyét és szakmai hátterét. Egy rövid képzési program után a JNARDDC vevők megértették és meggyőződtek a hőkamerával végzett online állapotfelügyelet fontosságáról.

 

"Most a műszakvezetők keresik, hogyan ellenőrizhetnék a problémás terület gyakrabban, mint más területeket," jegyzi meg Mr. Agnihotri. "A JNARDDC segíti a prediktív programok tervezésével a meghibásodás nélküli üzemi környezet létrehozását az üzemi

munkások és a menedzsment számára.”

 

Nagy teljesítményű P660 kamera

 

A FLIR P660 kamera a legnagyobb teljesítményű elérhető infravörös vizsgálórendszer. Korszerű technológiájával, beleértve a 640x480 detektorfelbontást és az egyedi ergonomikus kialakítást, ez ​​a természetes választás egy szakemberek, aki szeretne a leghatékonyabb eszközzel a professzionális eredményeket elérni.

 

A FLIR P660 egy megfizethető, könnyen kezelhető és nagy teljesítményű infravörös kamera, mely pontos hőmérsékletmérést biztosít produktív és biztonságos távolságban. Ez teszi a P660 kamerát ideális megoldássá költséghatékony és hatékony megelőző karbantartási programokhoz.

 

A P660 tartalmaz egy beépített 3,2 megapixeles kamerát, hogy segítse a riportolást. A P660-al készített infravörös és vizuális képek szabványos JPEG formátumban tárolhatók. A P660 vizuális kamera megfelelő látómező lencsét tartalmaz, így az IR és a vizuális képek hasonló távolságokban jelennek meg, ha ugyanazt a látómezőt használja.

 

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.