Red Dot díjat nyert a FLIR Exx széria!

2017-ben az új FLIR Exx hőkamera széria elnyerte a "Red Dot: Best of the Best" címet a felső kategóriás és csúcsminőségű termék­dizájn elismeréseként.

Idén 54 országból összesen 5.500 termékinnovációt regisztráltak a díjra. 1955 óta a Red Dot minden évben díjazza a termék dizájn kategóriában a kiemelkedő tervezést és kivitelezést. A divattól és a kiegészítőktől kezdve a fogyasztói elektromos eszközökön és a járműveken át az orvosi technológiáig és a bútorokig minden területen díjazza a gyártókat és tervezőket.

A díjátadó ünnepségre 2017. július 3-án kerül sor az esseni Aalto-Theater épületében megrendezett Red Dot gálán. A "Red Dot" és "Honourable Mention" díjazottak mellett a  legnagyobb elismerést a "Red Dot: Best of the Best" díjat összesen 103 nevezés kapja meg, többek között az AUDI, LG, Philips, Puma, Apple és a FLIR.

Tudjon  meg többet a FLIR Exx szériás hőkamerákról!

 

A Red Dot címke megkülönbözteti a minőséget

A nyertes termékek 2017 júliusától használhatják a Red Dot címkét termékeiken, megjelennek a Red Dot Design évkönyvben, a Red Dot 21 weboldalon, mobilalkalmazásban és az esseni Red Dot Design Múzeumban. Juror Martin Darbyshire a nemzetközileg elismert "tangerine" tervezőiroda alapítója és vezérigazgatója szerint "A márkák számára a Red Dot díj a kiválóság jegye, amely különbséget tesz a versenytársakkal szemben a piacon, és biztosítja a fogyasztók biztonságát annak tudatában, hogy a megvásárolt termékek a legjobb minőségűek.".

A zsűri

A pályázatokat nemzetközi zsűri értékeli. Minden évben csak független tervezők, formatervezők és szakújságírók kerülnek a zsűribe. A szakértők szakmai hátterüknek köszönhetően tudatos és megalapozott módon értékelik a tervezés speciális interkulturális szempontjait, olyan bírálati folyamatot garantálva, amelynek eredménye meghatározza a gyártók és tervezők tervezési stragiájának irányát az egész világon. A zsűri tagja volt a kíniai ipari szakértő, Renke He professzor, aki szerint "A design minősége határozza meg a felhasználói tapasztalatok minőségét a termékek és szolgáltatások terén, ez az egyik legfontosabb tényező egy vállalat gazdasági sikeréhez vezető úton.".

 

Természetvédelmi és fenntarthatósági szempontok a terméktervezésben

A fenntarthatóság és az új technológiák is az értékelés részét képezik. Az egyik vezető anyag- és trendkutató szakértő Dr. Sascha Peters nyilatkozta: "Jelenleg különös hatással vagyok az olyan anyagok fejlesztésére, amelyek az ökológia folyamatokat és eljárásokat utánozzák vagy másolják. Több millió év alatt a természet tökéletesítette a rendszereit, nekünk embereknek csak annyit kell tennünk, hogy erről mintát vegyünk.".

A 2016-os díjátadó gála összefoglaló videója ide kattintva látható.

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.