A Hirox brand és ami mögötte van

Kiváló minőségű optikai, mechanikai és meg­világítási megoldásaik és folyamatos fejlesz­téseik révén 30 éve a legmagasabb optikai vizsgálati teljesítményt nyújtják.

A Hirox nevéhez fűződik az első digitális mikroszkóp kifejlesztése

Hirox 3D digitális videomikroszkóp rendszerek akár 7000x nagyítással, számos opcióval és adapterrel, beleértve a 3D forgó fej adaptert is.

„Úgy véljük, hogy a képek megfelelő optikai nagyítása sokkal fontosabb, mint a digitális nagyítással elért eredmény.”

Lencsegyártóként szerzett tapasztalatunk lehetővé teszi számukra, hogy jó minőségű, kiváló mélységélességű objektíveket és nagy felbontású képeket készítsenek. Az optikai nagyítással ugyanis lehetséges az eredeti kép megőrzése anélkül, hogy bármilyen károsodást okoznánk, ellentétben a digitális nagyítással. Ennek köszönhetően a Hirox rendszerek kínálják a legszebb és legpontosabb képeket, amiket egy 3D digitális videomikroszkóp megjeleníthet!

 

Autofókusz, multifókusz, kiterjesztett mélységélesség, 2D- és 3D-profilmérés és -vizsgálat

Korábban például egy kocka alakú tárgy vizsgálata során egyidejűleg csak az egyik oldalát lehetett vizsgálni, a Hirox szabadalmának köszönhetően azonban ma már a kocka 5 oldala is vizsgálható egyidejűleg, élőképes megjelenítéssel. A Hirox mikroszkópok ugyanis 25-55˚-ban dönthető, forgó tükörfejjel rendelkeznek. Egy teljes tárgy képe így pontosan létrehozható, biztosítva a 360˚-os megjelenítést. Például egy kisméretű furat belső felületének vizsgálata a hagyományos megoldásokkal csak korlátolt megfigyelést tesz lehetővé, ám a forgó fejes optika páratlan lehetőséget kínál a tanulmányozásra.

Képalkotás forgó fejjel            Kocka öt oldalának megfigyelése

Az automatikus vezérlés és az autofókusz nagy pontosságot, könnyű használatot eredményez. A Z-irányú optika-mozgatás automatizálja a Z-tengely léptetés-mértékét a mélységélességnek megfelelően. A vizsgált mélység alsó és felső pontjának kijelölését követően a mikroszkóp a mélységélességtől függően meghatározott számban szeleteket képez le a Z-tengelyen történő lépésenkénti elmozdulás segítségével. Ezeket a lépésenként felvett szeleteket azután összegzi, és 3D-kép formájában jeleníti meg. A nagy pontosságú képösszegző technológia használatával kinyerhetők a felületi információk egy tárgyról, annak mélyedéseivel és kiemelkedéseivel együtt. Területi és mennyiségi mérés is elvégezhető különböző színek használatával, a mérési tartományok színkódolással változnak a képernyőn.

 

Multifókusz készítés                                         3D színkódolt mérés

Egy tetszőlegesen kiválasztott síkban a profil magasságértékei egy görbe formájában megjeleníthetők, a viszonyítási síktól, illetve vonaltól felvett görbén elhelyezkedő pontok magasságértéke könnyedén megkapható. Így a felület vizsgálata egyszerűen számszerűsíthető, illetve korábbi mérésekkel összehasonlítható. A kijelölt sík által felvett kép ezután két dimenzióban könnyedén méretezhető és értékelhető.

3D profilozás

 

Vizsgálati méret: a szabad szemmel nem látható tárgyaktól kezdve a nagyméretű tárgyakig

A nagy munkatávolság lehetővé teszi a nagy méretű munkadarabok vizsgálatát, a mikroszkóp alatti munkavégzést, akár a vizsgált tárgy javítását is a dönthető állvány és akár 10 méter hosszú kábelezés segítségével. A panoráma képek egymásra helyezésével teljes műalkotások dokumentálása is megoldható akár 100 millió pixelben.

Változtatható szögű állvány

 

A Hirox küldetése

A Hirox elismeri, hogy a globális környezet megóvása az emberiség egyik legfontosabb feladata. A szervezet tagjai jelentős erőfeszítéseket tesznek a környezetvédelmi lábnyom minimálisra csökkentése érdekében.

 

A Hirox környezetvédelmi irányelvei

A mikroszkópok, valamint a jövőbeli termékek és szolgáltatások gyártásával és forgalmazásával kapcsolatos összes termelési vagy fogyasztási tevékenység környezeti hatásának minimalizálása érdekében a Hirox a következő alapelvek szerinti környezetgazdálkodási tevékenységeket támogatja, és törekszik a globális környezettel való összhang megteremtésére. Igyekszik lehetővé tenni, hogy a fiókirodai tevékenységek hozzájáruljanak a helyi környezet védelméhez a lokális környezetvédelmi tevékenységekben történő átfogó közreműködéssel.

Céljuk:

  • Környezetbarát termékek és technológiák fejlesztése, valamint a környezet védelme
  • Csökkenteni az erőforrások és energia fogyasztásának mértékét
  • A hulladék elkülönítése és újrahasznosítása
  • Törekedni a környezeti lábnyom minimálisra csökkentésére
  • Környezeti referenciaértékek létrehozása, illetve tudatos és folyamatos fejlesztése

 

 

RoHS

A fentiek alapján a Hirox által 2006 októberétől gyártott termékek megfelelnek a RoHS irányelvnek, amely korlátozza a környezetre és az emberekre veszélyes anyagok használatát.

 

A Hirox mikroszkópok széleskörű alkalmazási területei:

 

 

 

Kérdés, érdeklődés esetén keresse kollégáinkat bizalommal!

 

Kapcsolat: Kelenföldi Brigitta vagy Majercsák László

Elérhetőségek: 06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.