A fémhulladék-vizsgálat korszerű lehetőségei

A Hitachi (korábban Oxford Instruments) XMET 8000 szériás XRF spektrométereivel magas színvonalon vizsgálhatja a fém­hulladékokat telephelyén.

A Hitachi High-Tech Analytical Science Ltd. által 2017-ben felvásárolt Oxford Instruments 1968 óta fejleszti finnországi telephelyén a röntgen-fluoreszcens spektrométereket, beleértve a röntgencsöveket és detektorokat. A készülékek legújabb és legmagasabb minőségű sorozata az X-MET 8000.

A széria előnye, hogy rendkívül könnyen kezelhető, használata nem igényel mintaelőkészítést és kb. 20 perc alatt betanulható. Másodperceken belül képes mérni, elődeit jól ismerik és szeretik a hazai hulladékfeldolgozó telepeken.

 

Nem létezik olyan felhasználói igény, melyet a három típus valamelyike ne tudna kielégíteni

A készüléknek mindhárom altípusa alkalmazható a fémhulladék feldolgozó és újrahasznosító iparág területén, mely így teljes körűen lefed minden analitikai igényt és árszintet. A belépő szinten az X-MET 8000 Smart típus áll, mely alkalmas az általános nehézfémek gyors azonosításra. Középszinten az X-MET 8000 Optimum modell található, mely könnyű elemek vizsgálatára is kalibrált, alumínium és bronz ötvözetektől kezdve acélokon át a legspeciálisabb fémekig. Minden X-MET 8000 spektrométer a leggyorsabb SDD detektorral van felszerelve, így a készülék 1-3 másodperc alatt kijelzi pl. az acél ötvözet besorolást, míg kb. 10 másodperc alatt kijelzi a könnyűfém ötvözet besorolását.

A legmagasabb pontosságot az X-MET 8000 Expert készülék biztosítja az ötvözet-specifikus kalibrációs programokkal, tekintettel a szennyező elemekre is. A beépített kamera nagy segítség a pontos pozícionáláshoz. A kisméretű és nagy értékű minták vizsgálatához rendkívüli előnyt nyújt az alapfelszerelésben található kinyitható asztali állványzat. A készüléket az állványra helyezve azonnal asztali készülékként tudjuk üzemeltetni a spektrométert és az orrészt lezárhatjuk a sugárzásvédő kupakkal.

 

Alacsony fenntartási költség, strapabíró készülék

A hulladéktelepeken a spektrométereknek durva körülmények között kell nagy pontossággal és hosszú élettartammal működniük. Az X-MET 8000 spektrométerek mindenben a lehető legjobbat nyújtják. A zárt ház miatt használhatók esőben és poros körülmények között is (IP54, NEMA 3 megfelelés). A kijelző nagyméretű, 11 cm átmérőjű és magas fényerejű. A legnagyobb biztonságot mégis a speciális detektorvédő rács jelenti, mely teljes biztonsággal megakadályozza a kisméretű, éles minták általi fizikai behatásokra történő detektor- és röntgencső-meghibásodást.

A nagy teljesítményű akkumulátorokkal valóban egy teljes napig használható a készülék akku csere nélkül. Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően pedig az X-MET 8000 készülék könnyű és tökéletesen kiegyensúlyozott, ennek köszönhetően nagy mennyiségű fémhulladék átvizsgálását teszi lehetővé felhasználói sérülés nélkül.

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.