Az YXLON brand, és ami mögötte van

Ismerje meg közelebbről beszállítóinkat! A cikkből mindent megtudhat az YXLON International gyökereiről, történelméről, profiljáról és partnereiről.

YXLON International - Gyökerek

Az YXLON fiatal vállalkozásként tökéletes kombinációja a dinamizmusnak és innovativitásnak, köszönhetően az ipari röntgen technológiában megélt hagyományban és tapasztalatban gazdag múltjának.

Az YXLON International világviszonylatban vezető szerepet tölt be az ipari röntgen rendszerek gyártásában és forgalmazásában, mindez kiegészül a világot behálózó szerviz hálózattal. Legyen szó manuális, félautomata vagy teljesen automata vizsgálatról, náluk megtalálható szinte minden alkalmazásra a megfelelő megoldás. A legmagasabb prioritás a minőség: rendszereik tökéletes minősége hozzájárul az Ön termékeinek tökéletes minőségéhez. Több éves tapasztalatuk és innovatív gondolkodásmódjuk révén sikeresen elnyerték a leghíresebb autóipari, repülőgép-ipari, elektronikai és hajóipari cégek bizalmát.  2007 óta pedig az YXLON International a COMET Holding AG (Suisse) vállalat tagja.

 

1895 - 1927      A röntgentechnológia kezdete

1895. November 8-án Wilhelm Conrad Röntgen felfedezi a sugarakat, melyeket X-sugárnak nevez el. Később az ő tiszteletére nevezték el ezeket a sugarakat röntgensugárnak, habár az angol nyelvben a mai napig X-sugárként (X-ray) emlegetik.

Röntgen felfedezését továbbfejlesztve Carl Heinrich Florenz Müller türingiai üvegfújó és gyártulajdonos megalkotja az első röntgencsövet (Hamburg, 1896).

1927. Április 17-én a Philips felvásárolja a C.H.F. Müller vállalatot, amely Röntgenmüllerként is ismert volt. Majd a röntgencsövek gyártását és fejlesztését átcsoportosítja Hamburgba.

 

 

1954 - 1996 Mérföldkövek a röntgentechnológiában

1955. Dániában megalakul az Andrex S.A., amely kifejleszti az első hordozható röntgen rendszert. Majd 1970-ben megjelenik az első mobil röntgencső is.

1973. A Philips elektronikai csoportja kifejleszti az első metál-keramikus röntgencsövet 160 kV-os elektromos potenciállal.

1980. Az Andrex bemutatja az első nyílt, mikrofókuszú rendszert.

1990. A Philips kifejleszti az első 450 kV-os röntgenforrást.

1992. Az Andrex kifejleszti az első neurális hálózatot, amellyel elérhető az automatikus hibafelismerés (ADR).

1995. Dr. Joseph Kosanetzky, a Philips Ipari Röntgen korábbi fejlesztési igazgatója és az YXLON későbbi ügyvezető igazgatója megkapja Remscheid városától a „Röntgenplakett”-et, alapvető, gyakorlatias munkájáért a Compton-effektusból fakadó visszaverődő röntgensugarak alkalmazásának terén, amelyekkel tomogramok generálhatók, illetve a további fejlesztéseiért az ipari sorozatgyártás terén.

 

 

1997 - 1998 YXLON – Tradíció és új kezdet

1997. Philips Industrial X-Ray GmbH megkezdi az univerzális, sugárárnyékolt Y.MU2000 röntgenkabin és az Y.MU231 kerék-ellenőrző rendszerek forgalmazását, melyek világszerte mind a mai napig a legsikeresebb rendszerek a piacon.

1998. Tavasszal  megalakul az  YXLON International X-Ray GmbH a Philips Industrial X-Ray GmbH és az Andrex S.A. összeolvadásával.  Még ennek az évnek a végén elköltözik a Röntgenstrasse-ról Hamburg-Langenhorn negyedébe az újonnan épített komplexumba.
Ezután nem sokkal az amerikai LumenX felvásárlásával megkezdődik a kerékabroncs vizsgáló rendszerek fejlesztése és gyártása.

 

 

1999 - 2003 Növekedés új piacokon

1999. December elsején az YXLON átveszi a Philips-től a japán ipari radiográfiai piacot. Az YXLON International KK megalakul Tokióban.

2002-2003. Az YXLON további két kínai iroda megnyitásával tovább erősíti piaci pozícióját Ázsiában.

2003. Még ebben a korai szakaszban az YXLON felismeri a növekvő igényt a CT megoldásokra. E felismerés hatására felvásárolja a HAPEG Hattinger Prüf- und Entwicklungs-GmbH-t, az ipari komputer tomográfia specialistáját. Ezt követően kibővíti a portfólióját a CT vizsgáló és mérő rendszerekkel.

 

2004 - 2008 Erős partnerek

2007. Januártól az YXLON a svájci székhelyű COMET Holding AG tagja. A COMET FeinFocus divíziója, mint egy termékvonal beépül az YXLON portfóliójába. Ennek köszönhetően az YXLON képessé válik a mikrofókuszú röntgen rendszerek iránti kereslet kielégítésére is, például az elektronikai iparban.

2008. Az YXLON International X-Ray GmbH és a FeinFocus GmbH összeolvadásával létrejön az YXLON International GmbH.
Még ebben az évben az YXLON bemutatja az új fókuszponttal felvértezett Variofocus röntgenrendszert. Az új technológia érdeme a különösen kicsi fókuszpont és a változtatható kimenő teljesítmény. Ezzel gyakorlatilag a digitális radiográfiában és komputer tomográfiában megszűnik a rés a mikrofókuszú és hagyományos röntgencsövek között.

   

 

2009 - 2010 Konszolidáció és állandó innováció

2009. Az YXLON a standard rendszereket áthelyezi Hamburgba és bezárja a garbseni irodáját. Majd felavatják legújabb üzemcsarnokukat Hamburgban.

Az YXLON az Y.HDR-Inspect bemutatásával új, HD felbontású digitális képfeldolgozást tesz elérhetővé a rendszereiben. “Highly dynamic radioscopy” – a dinamizmus új szintje, amelynek nagy sebességével elérhető az élőképes vizsgálat, illetve a magas felbontás (16 Bit – 65000 szürkeárnyalat). Ennek eredményeképpen egy-egy átvilágított fém alkatrész úgy jelenik meg a képernyőn, mintha üveg lenne.

Az univerzális Y.Multiplex röntgenrendszer és az Y.CT kabin által biztosított funkcionalitás révén, az YXLON-nál 2010. óta elérhető a hagyományos röntgenvizsgálatba integrált komputertomográfia is.

 

 

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.