Vulcan kézi, lézeres fémanalizátor széria QA/QC alkalmazásokra

Elemzés 1mp alatt! A Vulcan spektrométer a leggyorsabb kézi, LIBS anyagösszetétel elemző a legfejlettebb jegyzőkönyv-készítési lehető­ségekkel.

Az Oxford Instruments új terméke, a Vulcan egy ergonomikus kézi LIBS (Laser Induced Breakdown Spectroscopy) anyagösszetétel elemző készülék egyszerű felhasználói felülettel.

Fémötvözetek széles skálájának gyors vizsgálatára tervezték számos iparág gyártóüzemei és vasfém-hulladék feldolgozó/újrahasznosító cégek számára világszerte. A vizsgálat mindössze egy másodpercet vesz igénybe, ami gyorsabb, mint bármelyik XRF spektrométer vagy más lézeres fémelemző a piacon. A minőségellenőrzésben és -biztosításban ismert probléma a bejövő áru ellenőrzése, hiszen a nyersanyagok vagy az alkatrészek nagy mennyiségben érkeznek, és ezt a nagy készletet gyorsan kell átvizsgálni.

Gyors, pontos, megbízható

A Vulcan kiváló teljesítményt, rendkívüli pontosságot és megbízhatóságot nyújt. Például alumínium elemzésekor nem csak az alumínium kereskedelmi minőségét jelzi ki, de annak pontos kémiai összetételét is. Mivel rendkívül könnyen használható, a felhasználói hibák lehetőségei jelentősen csökkennek, sőt, szinte teljesen megszűnnek, így az elemzés során kapott eredmények megbízhatóak és konzisztensek. Az akkumulátor egész napos üzemeltetést is kibír.

Masszív kialakítása ellenállóvá teszi vízzel és porral szemben (IP54 tanúsítvánnyal rendelkezik). Továbbá a Vulcan mérőablaka erős zafírüveggel védett, aminek köszönhetően a detektor meghibásodása miatti költséges javítások megspórolhatók. Olyannyira erős a felépítése, hogy tűrőképessége az MIL-STD-810G katonai szabványnak is megfelel.

Tekintse meg videónkat, amely bizonyítja a Vulcan strapabíróságát a legzordabb körülmények között is!

A videó bemutatja, milyen próbákat állt ki a Vulcan a tesztelések során, pl. 20.000.000 mérés elvégzése, rázópadon történő próba, működés közben történő leejtés egymás után 26 alkalommal különböző szögekből, extrém hőmérsékleti körülmények és hőmérsékletingadozások során végzett mérések (a LIBS eszközök között a legszélesebb hőmérséklettartományban 0-40°C történő munkavégzés lehetséges), por- és vízállóság vizsgálata folyóvíznek kitéve.

A készülék fejlesztése vevőkkel együttműködve is történt, folyamatosan, valós felhasználási körülmények között. Csak a tesztelési időtartam több mint egy év volt, mely alatt a felhasználóknál rendkívül nagy sikert aratott. Mindezzel a Vulcan a piaci megjelenést megelőző leghosszabb ideig és a legkiterjedtebb módon tesztelt fémelemző műszer, amit az Oxford Instruments valaha készített, amely már most bizonyította teljesítményét és megbízhatóságát.

A beépített pre-burn ’előszikra’ funkció lehetővé teszi a LIBS technológiával működő Vulcan készülékek számára olyan minták előkészítés nélküli vizsgálatát is, melyek nem teljesen tiszták. A felhasználó által aktiválható előszikra elég erős, hogy átégesse az eloxálást és a mintán lévő vékony olaj- vagy porréteget. Vastagabb, komolyabb szennyeződés esetén mechanikus tisztítás szükséges a mérés elvégzése előtt. A készülék mindössze egy alig látható, kb. 3 mm hosszú, vonalszerű égési nyomot hagy a minta felületén, így alkalmas késztermékek és alkatrészek roncsolásmentes vizsgálatára is.

Speciális, rugalmas adatkezelés

Wi-Fi csatlakozással lehet az Oxford Instruments OiConnect felhő szolgáltatásához kapcsolódni, ami lehetővé teszi az eredmények és a riportok biztonságos tárolását. Ez azt jelenti, hogy minden adat, többek között a mérési eredmények, mérési címkék és kameraképek is biztonságosan elmenthetőek és egy számítógép segítségével bármikor, bárhonnan elérhetőek.  Az USB csatlakozásnak köszönhetően az adatok könnyedén letölthetőek számítógépre vagy laptopra is.

Mikko Järvikivi az Oxford Instruments termékmenedzsere szerint “A Vulcan forradalmasítja a kézi fémelemzők piacát. Páratlanul gyors, rendkívüli strapabíró és egyszerűen használható, miközben pontos és precíz eredményeket biztosít minden hagyományos fémötvözet típus vizsgálatakor. A Vulcan a mobil és kézi anyagösszetétel-elemzők fejlesztésének terén szerzett több évtizedes tapasztalatunk és a kézi, lézeres (LIBS) fémelemzés piacáról megszerzett tudásunk egyesítésének eredményeképpen jött létre.”

Tekintse meg a Vulcan 3 dimenziós modelljét, ahol fontos információkat tudhat meg a különböző alkatrészekről!

 

Alacsonyabb fenntartási költségek – Röntgensugarak nélkül

Az XRF anyagösszetétel elemzőknek szigorú engedélyeztetési tanúsítványokkal kell rendelkeznie. Mivel a Vulcan egy lézeres készülék, ezért nem szükséges a személyzetnek drága és időigényes sugárvédelmi tanfolyamokon részt vennie, illetve a sugárvédelmi előírásoknak megfelelnie, tehát a felhasználók azonnal megkezdhetik a munkát az eszközzel.

 

A Smart és Expert modellek összehasonlítása

 

Vulcan Expert – a leggyorsabb eszköz alumíniumötvözetek elemzésére és azonosítására

Mivel az alumínium egy sokoldalú, alacsony sűrűségű, könnyű súlyú, relatív nagy szilárdságú és korrózióálló képességű fém, használata meglehetősen elterjedt a gépjármű- és repülőgépalkatrész-gyártó iparban, a csomagolástechnikában és elektromos távvezetékek gyártásában, csak hogy néhány területet említsünk. Továbbá az alumínium az egyik leginkább újrahasznosított anyag manapság a papír és az acél után, hiszen az alumíniumgyártmányok 50%-a újrahasznosításból származik. Az alumínium újrahasznosítása ráadásul környezetbarát a bauxitból történő alumínium-előállításhoz képest.

A LIBS a legújabb technológia az alumíniumötvözetek szortírozására és elemzésére, emellett az XRF technológia számára jellemzően kihívást jelentő szilícium és magnézium elemek pontos mérése is egy pillanat alatt lehetséges.

A Vulcan Expert használatával az alumínium és magnézium ötvözeteken túl a vastartalmú fémek (rozsdamentes acélok, szerszámacélok, alacsonyan ötvözött acélok és nikkel ötvözetek), illetve kobalt, réz, ólom, ón, titán és cink ötvözetek is vizsgálhatók. A készülék beépített kamerával is rendelkezik, amely segítséget nyújt a mérési pont helyes pozicionálásában (pl. egy hegesztési varraton történő mérés esetében), illetve a mérési pontról készült felvétel elmenthető és később a jegyzőkönyvhöz csatolható.

A Vulcan Expert egyedi funkciói és képességei révén ideális eszköz a hulladéktelepeken történő anyagösszetétel meghatározásra és a minőségellenőrzési, minőségbiztosítási alkalmazások számára egyaránt.

 

Vulcan Smart - Intelligens, költséghatékony lehetőség

A Vulcan Smart egy költséghatékony lehetőség acélok és nikkel ötvözetek azonosítására. Vastartalmú alkalmazásokra lett kifejlesztve, illetve teljesítménye a rozsdamentes acélok, szerszámacélok, alacsonyan ötvözött acélok és nikkel ötvözetek körére korlátozódik. Ugyanakkor a Vulcan Smart opcionálisan bővíthető kobalt, réz, ólom, ón, titán és cink kalibrációkkal is. Továbbá opcionális lehetőség a beépített kamera is.

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.