Az iX Cameras brand és ami mögötte van

Ismerje meg közelebbről beszállítóinkat! A cikkből mindent megtudhat az iX Cameras nagysebességű kamera gyártó történelméről, jövőjéről és profiljáról.

iX Cameras – 15 év múlt, új kezdet a nagysebességű kamerák piacán

Az iX Cameras cég korábban az Olympus vállalat nagysebességű kamerákkal foglalkozó különálló részlege volt, innen vált ki 2014-ben. Ugyanazok az emberek, ugyanazok a mérnökök, ugyanaz a magas minőség jellemzi.

Az i-Speed kamerák számos design és innovációs díjat is megnyertek már, köztük a hőn áhított Queen’s Award for Technical Achievement díjat a műszaki eredményeik elismeréseként.

Amikor a gyártó úgy döntött, hogy átszervezi a kiterjedt ipari termékskáláját 2014-ben, az Olympus és a KeyMed felső vezetése kidolgozott egy stratégiát, ami lehetővé tette, hogy a csapat tudását és ambícióit áthelyezze egy kis, hatékony, elkötelezett társaságba. Ebből született az iX Cameras vállalat. Aminek égisze alatt tehát jól ismert technológusok, üzletfejlesztő szakemberek, kiszolgáló személyzet, szerviz mérnökök és gyártási szakemberek csapata dolgozik sok éves szakmai tapasztalattal és rendkívüli múlttal. Ezen túlmenően az i-Speed kamerákat továbbra is az Olympus legendásan magas minőségi szabványai szerint gyártják, amelyek mára összeforrtak az Olympus nevével.

 

Általános jellemzők:

  • Az iSpeed termékcsalád akkumulátorral opcionálisan bővíthető, cserélhető. Lehetővé tesz helyszíni vizsgálatokat hálózat használata nélkül, valamint áramszünet esetén szünetmentes tápként funkcionál. Bizonyos típusoknál kapacitása 1 óra, a CDU kezelőpanel is az akkumulátorról kapja az energia ellátását.
  • Az objektívek, megvilágítási egységek széles választéka megoldást kínál minden helyzetben.
  • Az i-Speed szoftver segítségével könnyen és hatékonyan végezhetünk méréseket, elemezhetjük felvételeinket.
  • A kamerák CE minősítéssel rendelkeznek.

 

Alkalmazási területek:

Autóipari vizsgálatok, biztonságtechnika (kattintson a videókért)

 

Ballisztika, robbantástechnika (kattintson a videókért)

 

Gyártóipar, gyártósori ellenőrzés (kattintson a videókért)

 

Kutatás-fejlesztés, tudományos alkalmazás (kattintson a videókért)

 

Művészeti alkalmazás, média (kattinston a videókért)

 

i-Speed 2 termékcsalád

  • Kompakt méret
  • Gyönyörű képminőség
  • Egyszerű kezelhetőség
  • Opcionálisan választható akkumulátorral és bővíthető tárolási kapacitással
  • Kialakításának köszönhetően elhelyezhető kisméretű, nehezen megközelíthető helyekre, például gyártósorokon

i-Speed 3 termékcsalád

  • A legnépszerűbb termékcsalád az i-Speed 3 széria. Rendkívül gyenge fényviszonyok mellett is képes akár 150 000 fps-el felvételeket készíteni.
  • Strapabíró kialakítás, könnyű kezelhetőség, kiváló ár-érték arány jellemzi. Valamennyi területen megállja a helyét, legyen szó ipari, sport, ballisztikai, automatizálási vizsgálatról.
  • Az egyszerű és gyors kezelhetőség érdekében saját vezérlő panel iX Cameras CDU csatlakoztatható.
    8,4 ’’ LCD érintő képernyős kijelzővel van ellátva.

i-SPEED 3 Slow motion camera

 

i-Speed 7 termékcsalád

Az iX Cameras örömmel mutatja be az új i-Speed 7-es sorozat nagy sebességű és nagy felbontású kameráit. 3.0 Mp képérzékelővel 12.500 képkockát képes rögzíteni másodpercenként, illetve megdöbbentően magas minőségű, 26 gigapixel/másodperc felbontású videó rögzítésére képes, így ez a leggyorsabb HD kamera, ami jelenleg létezik.

A 8,4” nagyságú LCD CDU kezelőegység gyors, könnyű és kompakt kezelést biztosít. Könnyen csatlakoztathatjuk PC-hez is.

>> Röviden: sebesség, felbontás és még egy kis sebesség

Gyakori kérdések a nagysebességű kamerákkal kapcsolatban

Használhatóak-e az i-Speed kamerák PIV (particle image velocimetry) alkalmazásokra?

A PIV alkalmazás a kutatásban és oktatásban áramlásábrázolásra használt optikai módszer. A folyadékok tulajdonságainak (pl. pillanatnyi sebesség) mérésére alkalmazható apró nyomjelző részecskék a folyadékba történő beoltásával, melyek feltételezhetően hűen követik az áramlás dinamikáját. Annak mértéke, hogy a részecskék mennyire hűen követik-e az áramlást, a Stokes számmal fejezhető ki. A folyadék a magával ragadott részecskékkel együtt világít, így a részecskék láthatóak. A beoltott részecskék mozgása a tanulmányozott áramlás sebességének és irányának kiszámításához használható.

Igen, az i-Speed 3 és FS típusok rendelkeznek random pillanatfelvétel funkcióval, ami lehetővé teszi, hogy a kamera képet rögzítsen minden bejövő szinkronjelről. A PIV alkalmazáshoz szintén ajánljuk az egyedi igényekre szabott i-Speed DF kameratípust is, amely az SDK szoftverünkkel vezérelhető.

Lehetséges az i-Speed kameratípusok távoli vezérlése?

Igen, Ethernetről működtethető, akár 100 m távolságból is. Ha még nagyobb távolság szükséges, arra is tudunk ajánlani megoldást.

Milyen messze lehet a CDU (controller/display unit) a kamerától?

A hagyományos CDU kezelőpanel vezetéke 3 méter hosszú, de 10 méteres kábel is elérhető. Ha több mint 10 méteres vezetékre lenne szükség, akár 2db CDU hosszabbító kábel is csatlakoztatható, így akár 30 méter távolság is elérhető.

Az i-Speed kamerák használhatóak „High G” alkalmazásokra?

Már a hagyományos i-Speed kamerák is rendkívül robusztusak és ipari használatra tervezték őket. De elérhetőek kifejezetten „High G” modellek minden i-Speed szériában, amelyek alkalmasak rendkívül magas nehézségi gyorsulásnak kitett alkalmazásokhoz is.

Mire való pontosan a trigger pozíció funkció?

A kamera alapértelmezett beállítása 50% trigger. Ez azt jelenti, hogy ha a rögzítés 10 másodpercre van állítva, a videó rögzítése 5 másodperccel a trigger gomb megnyomása előtt indul, és 5 másodperccel a leállítás után fejeződik be. Ha a kamera 20% triggerre van állítva, 2 másodperccel a trigger előtt fog elkezdődni és 2 másodperccel a trigger után fog befejeződni a rögzítés.

Nemzetközi támogatás

Az iX Cameras elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb minőségű ügyfélszolgálatot biztosítsa az i-Speed felhasználók számára. Ez magába foglalja a kamerabérlés lehetőségét, alkatrészek problémamentes utánpótlását, szervizszolgáltatás igénybevételét. Műszaki terméktámogatásuk a nem műszaki jellegű, általános, terméket érintő kérdéseken túl kiterjed a termék működésével kapcsolatos kérdések kezelésére illetve az alkalmazások támogatására is.

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.