Autopro Magazin - Interjú Harnisch Józseffel

"A világ élvonalába tartozó cégeket képviseljük!" Az anyagvizsgáló berendezések és anyagok kereskedelmével foglalkozó Grimas Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa, Harnisch József válaszolt kérdéseinkre.

Mi a cégük fő profilja?

A Grimas 23 éve alakult meg Ausztriában, egy évvel később Magyarországon, és 5 éve már Romániában is működik leányvállalat. Roncsolásmentes anyagvizsgálati berendezések kereskedelmével kezdtünk el foglalkozni, majd lassan felvettük az összes gépipari anyagvizsgálati módszert a szakterületeink közé. Ezen túl segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb technikát, anyagvizsgálati eljárást vagy megfelelő színvonalú gépet az adott feladathoz, illetve részt veszünk a különféle anyagvizsgálati képzések szervezésében és felműszerezésében is.

 

Mi kellett hozzá, hogy az akkori „egyszemélyes” cégből a mai komplex anyagvizsgálati megoldásokkal foglalkozó vállalkozásra növekedtek?

Az első, és legfontosabb a minőség. Jó beszállítók, jó vevők és bizalom a kétoldalúan előnyös szakmai kapcsolatok létrehozására. Az első pillanattól fogva sikerült a beszállítóinknál az aktuális, fejlődést hozó termékeket megtalálni, amire szüksége volt a magyar felhasználóknak a saját anyagvizsgálatuk fejlesztéséhez. Mára vannak gépeink, melyek már tíz-tizenkét éve folyamatosan üzemelnek, természetesen gondos üzemeltetés és rendszeres karbantartás mellett.

 

Kik a főbb beszállítóik?

Az elmúlt 22 év alatt elértük, hogy jelenleg kb. 50 beszállító céggel állunk kapcsolatban, évi 4-500 partnertől kapunk jelentős megrendeléseket. A legmagasabb színvonalat képviselik az általunk forgalmazott mérőeszköz- és vizsgálóeszköz gyártók, a világ élvonalában vannak. Ők is nagyon sok munkát, pénzt fektetnek be a fejlesztéseikbe, hogy piacvezetők maradjanak.

Az autóipar eleve csak ismert márkákat fogad el, mi ezeket kizárólagosan képviseljük. A vizsgálórendszereknek folyamatosan 95% feletti rendelkezésre állással kell működniük, melyhez háttérszolgáltatásokat, például szervizelést is nyújtunk.

 

Kik a főbb partnereik, és hogyan zajlik a kiszolgálásuk?

Az autóipar természetesen előkelő helyen áll, eladásaink több mint felét adja ez a terület, hiszen folyamatosan pörög. De a kis magyar gyártó cégektől egészen az Audiig minden cégnagyságban vannak vevőink. Cégünk szakterületekre van felosztva, és minden egyes témához külön szakértő mérnök kolléga tartozik, aki minden fontos tapasztalattal és információval rendelkezik, akár a roncsolásmentes anyagvizsgálatról, metallográfiáról vagy termográfiáról van szó.

 

Melyek az igazán nagy kihívások?

Az, amikor egy egész gyártósor anyagvizsgálati rendszerét kell kidolgozni vagy egy komplett laboratóriumot kell szállítani. Természetesen mindkettőre képesek vagyunk. Az anyagvizsgálatban egyre nagyobb pontosságra van szükség, pl a CT eszközökkel 1-10 mikron körüli értékben mérünk.

Az elmúlt évek alatt jó néhány ipari üzem, egyetem és középiskola komplett anyagvizsgáló laboratóriumát installáltuk, és felkészítettük a döntésre, mit, milyet, mekkorát vásároljon, milyen számítástechnikai környezetben helyezze el.

 

Hogyan fogalmazná meg a cég küldetését?

Küldetésünk, hogy megfeleljünk a gépipari anyagvizsgálat minden elvárásának, kérésének, felkészültek legyünk ezek gyors és problémamentes teljesítésére a piacon elérhető legmagasabb színvonalon.

 

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.