Hirox mikroszkóp alkalmazása múzeumi vizsgálatokhoz

A Hirox RH-2000 3D videomikroszkóp széles alkalmazási területeinek egyike a múzeum: eredetiségvizsgálat, restaurálás, digitalizálás, felületvizsgálat.

A muzeális értékek megőrzése kihívásokkal teli feladat a régészek, muzeológusok számára. Sok esetben az értékek eredeti állapotban való megtartása is komoly problémát jelent. Ezért nagyon fontos a digitális technológia kihasználása a régészeti leletek, festmények, múzeumi értékek emlékének megtartása érdekében.

Ebben lehet segítségünkre a Hirox RH-2000 3D videomikroszkóp, ami nem csak a leletek és festmények eredetiségének vizsgálatára használható, hanem a „tiling” vagyis szkennelési funkció használatával azok örökérvényű digitális megőrzésére is hivatott.

 

A Hiroxnál a nagyméretű festmények, szobrok vizsgálata sem okoz gondot a hordozható optikai rendszernek köszönhetően, mely 2,5 és 10 méter hosszú kábellel is elérhető. Ez biztosítja a helyszíni vizsgálatok lehetőségét is régészeti leletek esetében, melynek emléke a tárgyak elmozgatása nélkül is megmarad, eredeti környezetében.

A motorizált forgófejes adapter használatával három-dimenziós felvételek vagy videók is készíthetők. A 3D felvételek lehetőséget biztosítanak az eredetiségvizsgálat során a hiányzó festék rétegek mélységének és területének pontos meghatározására is.

 

 

Tekintse meg kapcsolódó videónkat!

 

Tudjon meg többet a Hirox RH-2000 3D videomikroszkópról!

 

 

 

A gyártó honlapján még több múzeumi felhasználással kapcsolatos videót talál!

 

Kapcsolat: Kelenföldi Brigitta vagy Majercsák László

Elérhetőségek: 06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu

grimas-30-logo-yellow-01

Elérhetőségek

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@grimas.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Kérjük fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót

Szolgáltatások   |  Hírek / Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   Karrier   |   Ajánlatkérés

Copyright 2023 | GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ©  Minden jog fenntartva.