A WILSON brand, és ami mögötte van

A WILSON brand, és ami mögötte van

Ismerje meg közelebbről beszállítóinkat! A cikkből mindent megtudhat az ITW-WILSON profiljáról, történelméről, küldetéséről és társadalmi felelősségvállalásáról.

Az ITW cégcsoport története

1912-ben Byron Smith – egy Chicagoban élő bankár – feladott egy befektetési hirdetést az Economist című újságban, melyben magas színvonalú, lehetőleg gyártáson alapuló üzletet keresett, amit finanszírozhatna. Számos induló ajánlatot elutasított, a megfelelőre várva. Amikor egy fejlesztőkből álló csapat érkezett a fogaskerekes köszörű fejlesztési ötletével, akkor született meg az Illinois Tool Works.

A szerény indulást követően a cég átvészelte a háború bizonytalanságát és a gazdasági válságot, az üzlet világméretűvé növekedett, és teljes iparágakat formált át egyszerű, de nagyszerű megoldásaival. Napjainkban a sokrétű ITW csoportot a világ vezető gyártójaként tartják számon a speciális ipari eszközök, fogyóanyagok és kapcsolódó szolgáltatások piacán.

 

ITW – WILSON

Több mint száz évvel ezelőtt, 1899 elején a keménységmérő termékek úttörői Reicherter, Wolpert, Rockwell és Wilson voltak, innovatív és egyedi keménységmérőket terveztek és gyártottak. Közel 30 év alatt ezek a fejlesztők megalapozták azon keménységmérési eljárások hátterét, melyeket ma is alkalmaznak az iparban.

Ma az ITW folytatja az útjukat az új dizájnnal és technológiával a növekvő vásárlói igényeknek való megfelelést szem előtt tartva.  2011-ben a Wilson Hardness egyesült a Buehlerrel, hogy még erősebb termékportfóliót nyújthassanak vevőik számára.

Az ITW Group öröksége a vállalkozó szellem, az innovatív tervezés és az elmúlt 100 évet átívelő értékálló márkanév. Az ITW folytatta a vállalkozói szellem támogatását és fejlesztését, hogy úttörőként vezető szerepet kapjon a keménységmérésben is, a Wilson márkanév fémjelzése alatt.

 

WILSON – Cégprofil

A Wilson® brand széleskörűen magába foglalja a keménységmérés típusait, úgymint Rockwell®, Knoop/Vickers és Brinell a teljesen automatikus rendszerekig. A mérőgépek kínálata keménység-összehasonlító lap, tartozékokkal, alkatrészekkel egészül ki.

A Wilson világszínvonalú kalibráló laborral rendelkezik. Biztosítja a lehető legmagasabb minőséget a kalibrálás, tanúsítvány kiadás és szerviz területén.

A világ minden táján megtalálhatóak disztribútorai, gyártóegységei és kutató-fejlesztő telephelyei, így mindig elérhetőek a vevők számára.

A termékek folyamatos fejlesztése során változatos kereslettel találkoztak, így egy-egy terméket kivontak a piacról, más termékeket pedig továbbfejlesztettek az új igényeknek megfelelően új dizájnnal és technológiákkal.

A Reicherter örökség

A Wolpert örökség

A Wilson örökség

Az ITW környezetvédelmi irányelvei

Az ITW Group tagjaként a Wilson elhivatott az elfogadott környezetvédelmi gyakorlatoknak való megfelelés irányában, beleértve a jogi és egyéb követelmények betartása felé történő elköteleződést, a környezetgazdálkodási rendszerük folyamatos fejlesztése, illetve a hulladéktermelődés és környezetszennyezés minimalizálása irányában. Következésképpen a Wilsonnál elhatározták, hogy úgy menedzselik folyamataikat, anyagaikat és munkatársaikat, hogy a termékeikkel kapcsolatos környezetvédelmi hatásokat csökkentsék.