A Hegewald&Peschke brand, és ami mögötte van

A Hegewald&Peschke brand, és ami mögötte van

Ismerje meg közelebbről beszállítóinkat! A cikkből mindent megtudhat a Hegewald & Peschke GmbH. profiljáról, történelméről és partnereiről.

„Az érzékeny mérés az erősségünk”A Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH. több mint 25 éve, 1990 óta kiváló minőségű gépeket, alkatrészeket és szoftvermegoldásokat fejleszt, gyárt és forgalmaz anyag- és alkatrészvizsgálatokhoz.A termékpaletta részei a szakítógépek, keménységmérő gépek, alkatrész- és bútorvizsgáló berendezések, mikro-vizsgálati rendszerek, speciális vizsgálati megoldások és különböző hosszmérő eszközök az ipar és a kutatás területére.

A Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik székhelye Nossenben van (Drezda mellett), de több értékesítési irodával is rendelkezik Németország területén. Gyors és megbízható ügyfélszolgálatot és testreszabott megoldásokat kínálnak a vizsgálómérnöki munka korszerűsítéséhez.

 

Megoldások az ipar és a kutatás számára

A Hegewald & Peschke által gyártott vizsgálógépek és alkatrészek a standard és egyedi igényeket egyaránt kiszolgálják. A széles termékskála magában foglalja a megoldásokat a legkisebb vizsgálati terhelésektől kezdve nagyobb, akár 2000 kN-os terhelésekig. Ezen az alapon az anyagok és komponensek legkülönbözőbb mechanikai és dinamikus jellemzői is mérhetővé válnak.

A Hegewald & Peschke MPT GmbH legnagyobb erőssége az egyedi megrendelések szerint kért mechanikai anyagvizsgáló gépek fejlesztése és gyártása rendkívül magas színvonalon. Ebbe beletartoznak a mechanikus és hidraulikus szakítógépek legkülönbözőbb kialakításai, a hozzájuk tartozó befogók, valamint a nyomó és hajlítóvizsgálatok végrehajtásához szükséges készülékek. Mikro rendszerektől (µm elmozdulás és µN erő tartományokban) egészen több ezer kN terhelhetőségű gépekig szinte minden mérettartomány megtalálható a palettán. A választható felszerelések között vannak az érintéses és érintésmentes nyúlásmérőkklímakamrákhőkamrák és vákuumkamrák.

A Hegewald & Peschke testreszabott és automatizált vizsgálati megoldásai közé tartozik például az ipari robotok által teljesen automatizált anyagvizsgáló központok. Számos iparágban kötelező konzisztens bizonyítékkal szolgálni a termékről és annak anyagminőségéről. Ezért számos vizsgálatot kell elvégezni nagyon rövid idő alatt. A Hegewald & Peschke MPT GmbH. kielégíti ezeket az igényeket az automatizálási megoldásaival. Ezek közé tartoznak többek között a speciális gépek robotikus mintakezeléssel és a mért értékek automatizált rögzítésével.

Továbbá a Hegewald & Peschke MPT GmbH. komplex, pneumatikusan vagy elektronikusan működtetett dinamikus vizsgálóberendezéseket is kínál a bútorok és alkatrészek tartósságának meghatározásához. Amennyiben szükséges, ezek a statikus és dinamikus terhelések különböző hőmérsékleti vagy éghajlati viszonyok között is mérhetőek.

Referenciák – Tekintélyes ügyfelek és partnerek világszerte

Már több mint 2000 ügyfél vetette bizalmát a Hegewald & Peschke mérési és vizsgálati technológiájába különböző ipari ágazatokból világszerte. Ez magában foglalja az olyan nemzetközi hírnevű vállalatokat, mint például a Benteler, BMW, Siemens, Volkswagen, Airbus, Saarstahl AG, AG der Dillinger Hütte, Voest Alpine AG, ThyssenKrupp, Weidmüller és még sokan mások.

A felépítés és szoftverfejlesztés területén a Hegewald & Peschke MPT GmbH. szorosan együttműködik a Fraunhofer Intézettel és különböző egyetemekkel. Ez a partneri kapcsolat garantálja, hogy termékeink magas színvonalát és a legkorszerűbb gyártási folyamatokat.

A dinamikusan fejlődő, rendkívül megbízható készülékeket gyártó vállalatot az anyagtudomány és anyagvizsgálat területén sokat tapasztalt Volkmar Hegewald és Volker Peschke alapította. Mára a világ minden táján megtalálhatóak berendezéseik. A Hegewald & Peschke termékeinek 35%-át a világpiacon értékesíti. Számos külképviseletével biztosítja a megbízható támogatást az ügyfelei számára. Ismertebb külföldi referenciáik: BMW AG, Siemens AG, Volkswagen AG, BASF, Daimler AG, Eurocopter GmbH. Hazai nagyobb ipari referenciáik többek között: Audi Hungaria Motor Kft. – Győr, Claas Hungária Kft. – Törökszentmiklós, Kirchoff Hungária Autóalkatrész Gyártó Kft. – Esztergom.

Vevőszolgálat

A Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH. a fő hangsúlyt az ügyfelek elégedettségére helyezi. Így nemcsak termékeikre, hanem gyors és megbízható szervizszolgáltatásukra is nagy figyelmet fordít. Magasan képzett mérnökök és technikusok nemcsak a berendezések telepítését és kalibrálását végzik, de a különböző speciális tájékoztatókat, karbantartási munkákat és tréningeket is. A lehető legjobb vevőszolgálat biztosításához a Hegewald & Peschke MPT GmbH. műszaki irodákat működtet Szászországban, Bajorországban, Türingiában, Észak Rajna-Vesztfáliában, Alsó-Szászországban és Baden-Württembergben.

Magasan képzett személyzet

A Hegewald & Peschke csapata tapasztalt mérnökökből áll a gépészeti tervezés, automatizálási technika valamint az elektronika és a szoftverfejlesztés területéről. Ezen szakértők szakértelme képezi az alapját a testreszabott megoldások hatékony és gyors fejlődésének.

A Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH. nemcsak a mechanikus elemeket, hanem a gépeket működtető vezérlőszoftvereket és elektronikai vezérlőegységeket is fejleszt. Mindezen túl a gyár fel van készülve a teljesen automatizált anyagvizsgálati rendszerek megvalósítására is robotizált próbadarab mozgatással. Erre láthat példát a gyártó következő kisfilmjében:

http://www.youtube.com/watch?v=Y6iDI0wANxs

Volkmar Hegewald (született 1953-ban) diplomás műanyagtechnológiai mérnök területén és Volker Peschke (született 1959-ben) diplomás vaskohászati és anyagvizsgáló mérnök közösen menedzselik a Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH. vállalatot. 

Tanúsítványok

A Hegewald & Peschke rendelkezik ISO 9001 tanúsítvánnyal és egy DAkkS/DKD német szabvány szerint működő kalibráló laboratóriumot működtet különböző fizikai paraméterek vizsgálatára, pl. terhelés, hossz és keménység.

      

Elérhető dokumentumok