Hidraulikus és mechanikus szakítógépek modernizálása

Hidraulikus és mechanikus szakítógépek modernizálása

Szolgáltatásaink közé tartozik mechanikus és hidraulikus szakítógépek modernizálása, felújítása, digitalizálása a szabványoknak (pl. ISO 6892) megfelelően.

Mechanikus szakítógépek modernizálása

Cégünk évek óta sikerrel foglalkozik hagyományos mechanikus szakítógépek felújításával, modernizálásával és digitalizálásával az aktuális ISO 6892 szabvány szerinti szakítóvizsgálat elvégzésére alkalmassá téve a berendezéseket.

Technikai hátterünk a szakítógép vezérlések terén a német gyártmányú, kiváló minőségű, sorozatban előállított DOLI digitális vezérlőegységek és a hozzá tartozó, adatgyűjtéshez szükséges jeladók és útadók. Ennek segítségével bármilyen régi típusú, működő szakítógépet át tudunk alakítani úgy, hogy a kijelzés és az adatgyűjtés digitálisan történjen számítógépen.

A vásárló kérésére akár külső megjelenésében is felújítunk pl. egy 4 oszlopos szakítógépet. Mindezekben technikai partnerünk az első osztályú anyagvizsgáló gépeket és az azokhoz tartozó kifinomult szoftvereket fejlesztő és gyártó Hegewald & Peschke Meβ und Prüftechnik GmbH. A próbadarab nyúlásának pontos mérésére ebben az esetben is ajánljuk külső mechanikus, vagy érintésmentes extenzométereinket.

 

Mechanikus szakítógép-modernizálás referenciáink:

 • Instron 200 kN szakítógép – Electrolux, Jászberény
 • AVK Budapest Sz-10, 100 kN szakítógép – Ajkai SzkI és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége
 • AVK Budapest Sz-10, 100 kN szakítógép – Gyöngyösi József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

 

 

 

Hidraulikus szakítógépek modernizálása

Hidraulikus szakítógépek digitalizálása és korszerű kiegészítőkkel történő felszerelése, illetve az aktuális vizsgálati szabványoknak való megfelelésre való átalakítás is megoldható. A mechanikus szakítógépekhez hasonlóan a hidraulikus anyagvizsgáló gépek felújítására, korszerűsítésére is van lehetőség a vásárló igényeitől függően.

Technológiai beszállítónk a vezérlőegységek területén a német DOLI GmbH. Teljes körű modernizálás esetén a szakítógép alkalmas lesz a próbadarab nyúlási sebességéhez mérten történő szabályozásra ISO 6892 szabvány szerint. Ebben az esetben precíz német partnerünkkel a Hegewald & Peschke Meβ und Prüftechnik GmbH-val dolgozunk együtt akik szállítják a vezérlő és kiértékelő szoftvert, valamint a szükséges egyéb technológiát.

 

Hidraulikus szakítógép-korszerűsítés referenciáink:

 • WPM Leipzig 1000 kN – Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft.
 • Amsler 400 kN – Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft.
 • WPM Leipzig 400 kN + kemence felszerelés – Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt.
 • WPM Leipzig 200 kN – Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt.
 • Amsler 1000 kN – Dunaferr Zrt.
 • MTS 500 kN – Dunaferr Zrt.
 • Instron 250 kN – Budapesti Műszaki Egyetem
 • MTS 500 kN dinamikus – Budapesti Műszaki Egyetem
 • Lézer extenzométer felszerelés – ÉMI TÜV Kft.
 • WPM Leipzig – Csőszerlabor Kft.
 • WPM Leipzig 400 kN – Vincotte Hungary Kft.

 

 

ELADÓ egy modernizált Messphysik szakítógép

2004-es osztrák gyártású bemutatótermi Messphysik 50kN szakítógép teljes körűen modernizálva. A készülékre garanciát adunk. A részletekről érdeklődjön!

A készülék két játékmentes golyósorsóval és négy darab vezetőoszloppal van felszerelve, mely így igazán nagy pontosságot és merevséget biztosít a szakítógépnek. Az átépítést a németországi Hegewald&Peschke szakítógép gyártó beszállítónk végezte a mai elvárásoknak és CE előírásoknak megfelelően. A szakítógép új vezérlőelektronikát, motort, végállás kapcsolókat, kézi vezérlő panelt és szoftvert kapott , valamint átfestésre is került.

A készülékhez csatlakoztatható bármilyen befogó, szerszám, illetve felcsíptethető nyúlásmérő fogadására is fel van készítve, mely kiválasztásában szívesen segítünk. Az 50kN-os szakítógépet felszereltségtől függően egy 20kN-os szakítógép árszintjén ajánljuk 20.000 – 25.000 Eur + Áfa áron.

 

 

Kérdés, érdeklődés esetén keressen bizalommal:

Kelenföldi Brigitta

szakterületi üzletkötő – szakítóvizsgálat

06 1 420 5883 vagy info@grimas.hu