250kN-os szakítógép üzemel a Knorr Bremse-ben

250kN-os szakítógép üzemel a Knorr Bremse-ben

2014.06.19. A Hegewald & Peschke sikeresen leszállított egy 250kN-os szakítógépet a Knorr Bremse GmbH. gyárába fék alkatrészek vizsgálatához.

A Knorr Bremse a világ egyik vezető fékrendszer- és elektronikus vezérlő-gyártója, illetve kereskedelmi járművek vezetéstámogató rendszereinek gyártója, nagyban hozzájárulva ezzel a utak biztonságához.

Ezen túlmenően, a Knorr-Bremse a világ vezető vasúti jármű fékrendszer-gyártója rövid távú és távolsági forgalomhoz egyaránt, például mozdonyok, tehervagonok és nagysebességű vonatok esetében. Ajtórendszerek, légkondicionáló rendszerek, torziós lengéscsillapítók dízelmotorokhoz valamint erőátviteli rendszerek is részét képezik a vállalat termékpalettájának.

A minőségellenőrzéshez egy meghosszabbított és kiszélesített 250kN-os szakítógépet használnak a szabványos fékalkatrészek vizsgálatához. A berendezés egy ékes befogóval, egy mintatartóval, nyomólapokkal, egy szabványos gyűrűvizsgáló egységgel és egy nagy mérőhosszal rendelkező MFX nyúlásmérő eszközzel  van felszerelve.

Rugók merevségét tesztelik nyomáspróba segítségével a DIN EN ISO 15800 szabvány szerint. Csavarok szakítószilárdságát vizsgálják húzópróbával a DIN EN ISO 898-1 szabvány szerint, illetve tömítőgyűrűk rugalmasságát szakítóvizsgálattal a DIN EN ISO 53504 szabvány szerint.

 

Adatok a gyártó honlapján

Hegewald & Peschke