50kN-os speciális vizsgálóberendezés üzemel az AUDI-ban

50kN-os speciális vizsgálóberendezés üzemel az AUDI-ban

2014.12.16. A Hegewald & Peschke sikeresen leszállított egy speciális berendezést hidegen alakíthatósági (draw bead) vizsgálatokhoz az AUDI ingolstadti gyárába.

A vizsgálóberendezés a mélyhúzott lemezek kopási és súrlódási tulajdonságainak meghatározására szolgál az autógyártásban. A cél az, hogy biztosítsák az optimális mélyhúzhatósági eljárást.

Erre a célra a speciális vizsgálóberendezés két vezérelt tengelyt használ, egy függőlegesen beállított húzótengelyt, ami húzza a próbadarabot a befogópofák segítségével, és egy vízszintesen beállított befogó tengelyt, ami tartja a próbadarabot az alsó befogó segítségével. Akár 50kN terhelés is alkalmazható a nyomóerőként. A húzás sebessége akár 150 mm/s is lehet.

Két hőmérséklet-jeladó van beépítve a befogópofába, melyek a befogópofa hőmérsékletét mérik. Ennek a sokszínűségnek köszönhetően többféle vizsgálattípus is futtatható, melyek a felhasználó által szabadon konfigurálhatóak.

A vizsgálótér minden oldalról biztosított egy elektromosan zárható biztonsági ajtóval. A vizsgálóberendezés csak akkor mozgatható, ha a biztonsági ajtók zárva vannak.

Nézze meg bemutató videónkat  erről a típusú (draw bead) vizsgálatról.

 

Adatok a gyártó honlapján

Hegewald & Peschke