Szakítógép retrofit a Karlsruhe Technológiai Intézeténél

Szakítógép retrofit a Karlsruhe Technológiai Intézeténél

2015.07.15. A Hegewald & Peschke modernizálja a Karlsruhe Technológiai Intézet 6m magas speciális szakítógépét

A speciális szakítógép 2003-ban került leszállításra vezérlőegység nélkül a Büro Service Mühl cégnek, ami a saját fejlesztésű vezérlésével felszerelve szállította tovább a gépet a Karlsruhe Technológiai Intézetnek.  Az intézet egy műszaki egyetem és egy nemzeti kutatási központ is egyben.

Hegewald & Peschke, a mérési és vizsgálati technológiák specialistája már eddig is több univerzális szakítógépet szállított a karlsruhei egyetemnek, így a 6m magas berendezés vezérlésének korszerűsítésének megbízását is elnyerte.

A gép három vizsgáló térrel rendelkezik (400 kN / 150 kN / 10 kN), aminek vezérléséhez egy különleges mobil egység készült. A gépkezelő álló pozícióban üzemeltetheti a berendezést. A vezérlő egység beépített számítógépes monitorral, billentyűzettel és egérrel rendelkezik. Így a kezelő az éppen használt munkatérhez tudja gurítani a számítógéppel egybeépített vezérlőt, és a LabMaster szoftver segítségével könnyedén figyelemmel kísérheti, vagy beavatkozhat a vizsgálati folyamatba.

Adatok a gyártó honlapján

Hegewald & Peschke