Terjeszkedés a keménységmérésben: WILSON / WOLPERT / REICHERTER

Terjeszkedés a keménységmérésben: WILSON / WOLPERT / REICHERTER

A GRIMAS Ipari anyagvizsgálattal foglalkozó Kft. 2013-2014 év során kibővítette értékesítési körét a keménységmérés területén, és átvette a tradicionális és magas színvonalú WILSON / WOLPERT / REICHERTER márka magyarországi képviseletét.

Az ERNST hordozható keménységmérő készülékek mellett így az asztali keménységmérő gépek területén is minden eljárás tekintetében komplett kínálattal rendelkezünk.

A REICHERTER cég 1899-ben alakult Esslingenben. Több mint 40000 üzemben lévő keménység-és rugóvizsgáló berendezéssel világszerte elnyerte a felhasználók bizalmát. A Brivisor, Briviskop, Briro neveknek jó hírük van a minőségbiztosításban, a kutatás és fejlesztés területén, illetve a mérő- és anyagvizsgáló laboratóriumokban.

A WILSON HARDNESS 1920-ban alakult és hamar piacvezető lett a keménységmérés területén. Több mint 80 évvel ezelőtt a Wilson gyártotta az első Rockwell R keménységmérőt. Később a Tukon™ mikrokeménységmérők a Knoop- és Vickers vizsgálatok terén lettek mérvadók.

A WOLPERT egy legenda a keménységmérésben, felhasználóbarát keménységmérőiről ismert, melyek minden alkalmazási területet lefednek. 1927-es Otto Wolpert Werke néven Ludwigshafenben történt alapítása óta a Wolpert név az olyan keménységmérők szinonimájaként ismert, melyek stabil felépítésűek, precíz működésűek és egyszerűen kezelhetők.

A régi tradicionális műszerek mellett új modellekkel is jelentkezik a gyártó, most egy hagyományos Vickers keménységmérő családdal, a VH 1150-nel bővült a kínálat.

VH1150 Vickers keménységmérő