5 gyakori kérdés a SiC csiszoló-papírokról

5 gyakori kérdés a SiC csiszoló-papírokról

Ez az öt videó választ ad a leggyakoribb kérdésekre a SiC (szilícium-karbid) csiszoló­papírral és annak használatával kapcso­latban.

Mennyire hasonlítható össze a CarbiMet 2 a konkurens papírokkal?

A Buehler CarbiMet 2-t összevetettük a versenytárs csiszolópapírokkal. Az eredmények azt bizonyítják, hogy a Buehler papír legalább annyira tartósnak bizonyult -ha nem jobban- mint a konkurens papírok.

 

Mennyi ideig használható hatékonyan egy darab SiC papír?

Ha megfigyeljük az anyagleválasztási rátát az idő függvényében, akkor láthatjuk, hogy a használat első percében történik az elvégzett munka mennyiségének 52% – 87%-a. Az ezt követő percekben már nagyon kevés anyagleválasztás történik.

 

Hogyan tudom könnyedén eltávolítani a SiC papír hátulját?

A CarbiMet 2 csiszolópapírok műanyag hátlapjai bármilyen nehézség nélkül eltávolíthatóak a kis fehér fülek használatával, amelyeket minden dobozhoz mellékelünk. A fülecskék egyszerűen alkalmazhatók a papír szélén, és segítségükkel a hátlap egyenletesen lehúzható.

 

A SiC papírjaim felkunkorodtak. Mitévő legyek?

A szilícium-karbid csiszolópapírok hajlamosak a felkunkorodásra, ha hosszabb ideig tárolják őket. Szemcsemérettől függetlenül bekövetkezhet ez a jelenség. A meghajlás azonban semmilyen módon nem befolyásolja a papír minőségét, teljesítményét.

 

Problémái adódtak az öntapadós csiszolópapír használatával?

Ez akkor fordulhat elő, ha a SiC csiszolópapírok formaleválasztó anyag nélkül lettek felhelyezve a lemezre, mert ez esetben nagyon erősen ragadnak, és valóban elég nehézkes a leválasztásuk. A probléma könnyen megoldható egy kis szilikon formaleválasztó anyag használatával a lemez felületén a papír felragasztása előtt. A csiszolópapír ezután könnyen eltávolítható, és a felkent formaleválasztó több későbbi papír felhelyezésénél is alkalmazható.