A BUEHLER brand, és ami mögötte van

A BUEHLER brand, és ami mögötte van

Ismerje meg közelebbről beszállítóinkat! A cikkből mindent megtudhat az ITW-BUEHLER profiljáról, történelméről, küldetéséről és társadalmi felelősségvállalásáról.

BUEHLER - Cégprofil

A Buehler vállalat az Illinois Tool Works (ITW Group) cégcsoport egy divíziója, melynek központja Lake Bluff városában, Illinois államban van. Az ITW egy világszínvonalú, Fortune 200-as besorolású (a Fortune 500 Lista a Fortune Magazin által évente kiadott rangsor az USA 500 legnagyobb jövedelemmel rendelkező cégéről, a Fortune 200 besorolású cégek az első 200 vállalat között szerepelnek) vállalat, speciális gépek, fogyóanyagok ipari gyártója, tevékenységét az ezekhez kapcsolódó szervizzel egészíti ki.

A Buehler az anyagvizsgálat területén használatos tudományos berendezések és anyagok elsőszámú gyártó cégei között szerepel. A 9 országban alapított iroda anyagelemzésben használatos fogyóeszközöket nyújt vásárlói számára. Több mint 100 országban van disztribútora és több mint 45 Buehler Solution Center létezik a világban.

A Buehler céget 1936-ban Adolph I. Buehler svájci bevándorló alapította, aki felismerte az autó- és acélipar igényét metallográfiai mintaelőkészítő eszközökre és optikai vizsgáló berendezésekre az USA középnyugati régiójában. Nyolcvan évvel később a Buehler világszerte megszilárdította élvonalbeli pozícióját a mintaelőkészítő és -vizsgáló berendezések, eszközök és anyagok beszállítójaként, és tapasztalatából adódóan rengeteg féle alkalmazási javaslattal tud szolgálni.

Több mint száz évvel ez előtt a Reicherter, Wolpert, Rockwell és Wilson innovatív és egyedi keménységmérőket tervezett és gyártott. Ma a Buehler folytatja az útjukat az új dizájnnal és technológiával a növekvő vásárlói igényeknek való megfelelést szem előtt tartva.  2011-ben a Wilson Hardness egyesült a Buehlerrel, hogy még erősebb termékportfóliót nyújthassanak vevőik számára.

A Buehler munkavállalói és vezetősége elkötelezett a minőségi és környezetkímélő termékek gyártásában az ISO 9001 és ISO 14001 szabványoknak megfelelően. A Buehler megoldásokat fejleszt, és szakértői segítséget és támogatást nyújt a mintaelőkészítés és -vizsgálat piacán.

A Buehler küldetése

A Buehler küldetése, hogy világszinten elismert, vezető vállalat legyen a mintaelőkészítés és -vizsgálat piacán, biztosítva ügyfelei számára az innovatív és időtálló, teljes labor megoldásokat, megbízható szervizszolgáltatást, támogatást és az ipar kiszolgálásából származó 80 évnyi tudásanyaghoz való hozzáférést. Továbbá törekszik, hogy elérje céljait az ITW üzleti modell mindenkori betartásával, a vállalat érdekeinek fenntartásával, melyek az integritás, tisztelet, bizalom, felelősségmegosztás és egyszerűség.

 

A Buehler történelme

Kezdetek

Chicago iparterületén belül, egy svájci bevándorló A. I. Buehler mikroszkópokat értékesített, és felismerte a vásárlók igényét a metallográfiai minta előkészítő eszközökre vonatkozóan. Mr. Buehler megfigyelte, mennyire időigényesek voltak az akkori metallográfiai módszerek. Utazása során látta, mennyire primitívek voltak az akkor alkalmazott eszközök, és felismerte, hogy lennie kell jobb módszernek.

Megismerkedett két professzorral, akik beágyazó gépet és metallográfiai minta polírozót fejlesztettek. Ekkor alakult ki az üzletépítés, cégalapítás ötlete. Miután a professzorokkal megegyezett, a gépek fejlesztésének finomításába kezdett, és hozzálátott a kereskedelmi kapcsolatok kidolgozásához is. 1936-ban elindította az Adolph I. Buehler üzletet, ami 1939-ben fejlődésnek indult, és a cég bemutatta első katalógusát.

Az első létesítményt Chicagoban alapították, majd 1953-ban Evanstonba költöztették, végül 1981-ben került jelenlegi helyére Lake Bluffba. A cég 1940-es évek végén kezdte meg a berendezések exportálását. A ’60-as évek elején elegendő kereslet volt az Amerikai Egyesült Államokon kívül ahhoz, hogy újabb irodákat nyissanak először Baselben, Svájcban, majd ezt hamarosan további létesítmények követték a Közel-Keleten, Latin Amerikában, Kanadában, Ausztráliában és számos Európai országban.

A Buehler cég öröksége a vállalkozó szellem, az innovatív tervezés és az elmúlt 100 évet átívelő értékálló márkanév. 1899 elején a keménységmérő termékek úttörői Mr. Reicherter, Wilson, Rockwell és Wolpert voltak. Közel 30 év alatt ezek a fejlesztők megalapozták azon keménységmérési eljárások hátterét, melyeket ma is alkalmaznak az iparban. Buehler folytatta a vállalkozói szellem támogatását és fejlesztését, hogy úttörőként vezető szerepet kapjon a keménységmérésben is, a Wilson márkanév fémjelzése alatt.

Illinois Tool Works

A Buehlert 2006-ban bekebelezte az Illinois Tool Works (ITW) és az ITW Méréstechnikai divíziójának része lett. Az ITW méréstechnikai üzletága speciális vizsgálati és mérési megoldásokat nyújt, hogy ügyfelei változatos igényeit magas színvonalon, megfelelő környezetben tudja kielégíteni. Az erős brand pozíció, a technológiai szakértelem és piacismeret, lehetővé teszi az ITW számára, hogy kivételes minőségű vizsgáló- és mérőeszközöket biztosíthasson ügyfelei igényeinek megfelelően, teljes körű szervizzel és támogatással.

Az ITW története

1912-ben Byron Smith – egy Chicagoban élő bankár – feladott egy befektetési hirdetést az Economist című újságban, melyben magas színvonalú, lehetőleg gyártáson alapuló üzletet keresett, amit finanszírozhatna. Számos induló ajánlatot elutasított, a megfelelőre várva. Amikor egy fejlesztőkből álló csapat érkezett a fogaskerekes köszörű fejlesztési ötletével, akkor született meg az Illinois Tool Works. A szerény indulást követően a cég átvészelte a háború bizonytalanságát és a gazdasági válságot, az üzlet világméretűvé növekedett, és teljes iparágakat formált át egyszerű megoldásaival. Napjainkban a sokrétű ITW csoportot a világ vezető gyártójaként tartják számon a speciális ipari eszközök, fogyóanyagok, és kapcsolódó szolgáltatások piacán.

A Buehler szociális felelősségvállalása

A Buehler nem elégszik meg azzal, ha kiemelt szolgáltatóként eléri küldetését saját piacán. Nagyfokú felelősséget éreznek a közösségi és a globális környezetvédelmi fenntarthatóság biztosításáért. Ez az oka annak, hogy 2010-ben elfogadtak egy hatékony újrahasznosítási programot, melyet a gyári folyamataiktól kezdve az ügyfélszolgálati irodák munkájáig mindenhol alkalmaznak. Most, a program az 5. évében évente 50.000 kg hulladék termelődését előzi meg, másfelől elősegíti az olyan nyersanyagok megőrzését, mint az elektromos áram, az olaj és a víz.

Egész évben vállalati szinten támogatnak ún. polgári programokat, elsősorban az oktatás és az emberi jólét területén. Prezentációkkal, közös tevékenységekkel és adománygyűjtéssel támogatják a Junior Achievement és a United Way Worldwide alapítványok munkáját. Több éve a cég központjai világszerte részt vesznek a Work Study programban a Cristo Rey St. Martin főiskolai előkészítő iskola szervezésében. Ezzel a tanulmányi programmal a Buehler segít a diákoknak teljesíteni a gimnáziumi valamint a főiskolai követelményeket.

Legutóbb a cég a mozambiki LovetheOceans nonprofit tengeri környezetvédő szervezet programjába kapcsolódott be. A szervezet a kisipari cápa és rája halászat területén végez kutatásokat. A Buehler támogatta a kutatócsoportot egy a vizsgálatokhoz szükséges, csigolyák szeletelésére alkalmas berendezéssel. Ez egy nagy segítség a kutatás felgyorsításához, és bizonyítékot szolgáltat a fenntartható halászat és a veszélyeztetett fajok védelméhez.

 

A Buehler környezetvédelmi irányelvei

A Buehler elhivatott az elfogadott környezetvédelmi gyakorlatoknak való megfelelés irányában, beleértve a jogi és egyéb követelmények betartása felé történő elköteleződést, a környezetgazdálkodási rendszerük folyamatos fejlesztése, illetve a hulladéktermelődés és környezetszennyezés minimalizálása irányában. Következésképpen a Buehlernél elhatározták, hogy úgy menedzselik folyamataikat, anyagaikat és munkatársaikat, hogy a termékeikkel kapcsolatos környezetvédelmi hatásokat csökkentsék.