Élettudományi anyagvizsgálatok

A Buehler által gyártott termékek széles körben használhatóak orvosbiológiai kutatási célokra is. Használják implantátumok, csontok, fogászati kutatással foglalkozók a szövetek és beépülő fémek vizsgálatához.

A vágógépekhez külön gyémánt vágótárcsák léteznek ezen alapanyagok elvágásához. A csiszolás-polírozás során pedig az általánosan használatos alapanyagokat használják.

Felhasználási terület:

- orvosbiológiában használatos fémek és azok különböző ötvözetei: Ti, TiN, platina, Ag, Au, Pt-10Ir, Co-28Cr-6Mo, rozsdamentes acél, kerámia, stb
- orvosbiológiában használatos elektronikai alkatrészek
- szövettan
- implantátumok vizsgálata
- fogászati kutatások
- állategészségügy

 

Vágás-csiszolás:

Biomechanikai mintaelőkészítéshez az Ecomet 250 + Automet 250 Pro rendszert ajánljuk alkalmazni. Ez a rendszer egy nagy teljesítményű programozható csiszoló-polírozógép Z irányú anyagleválasztás méréssel. 

 

Beágyazás:

A vákuumos beágyazás porózus anyagok beágyazásakor elengedhetetlen. Ilyenek a felületszórt rétegek, és a legtöbb ásványi anyag. A gép kiszívja a levegőt a pórusokból, így helyére a finom beágyazó anyag keverék be tud folyni. A szükséges hidegbeágyazó anyagokat ide kattintva éri el.