Hidegbeágyazás

Beágyazás

A beágyazás két fontos pontja a könnyű kezelhetőség és az élmegtartás. Az élmegtartás egy képesség a minta széleinek a beágyazó anyagtól való elkülönítésére. A könnyű kezelhetőség a kézi polírozás illetve az automatapolírozó esetében is fennáll. Az élmegtartás kritikus pont, amikor a felület szerkeztei integritását, a hőkezelés hatékonyságát vagy a korróziós effektusokat értékeljük. Amikor eldönti, melyik beágyazó technikát választja, vegye figyelembe a minta méretét és alakját, a rész hőre és nyomásra való fogékonyságát, a rutinszerűen előkészítendő minták számát, és az időt, amit a feladat igényel.

Angol nyelvű alkalmazási segédletünkért KATTINTSON

 

Hidegbeágyazás

Az epoxi és akril hidegbeágyazó anyagok használata akkor ajánlott, ha a beágyazni kívánt anyagok érzékenyek a magas hőre és nyomásra. Az epoxi beágyazó rendszerek jó fizikai tapadást, alacsony zsugorodást és kiváló beszűrődést biztosítanak a pórusokba és a repedésekbe. Az akril beágyazó rendszereket jellemzően rövid kötési ideje miatt választják. Színezőanyagok és töltőanyagok mindkét rendszerhez adhatók. A színezőanyagok növelik a pórusokat és kiemelik a felületet a közegek és a minta között. A vezetőképes kitöltőanyagok által a hidegbeágyazó rendszerek használhatóak SEM vizsgálatokban további feldolgozás nélkül. A vákuum rendszereket arra használják, hogy eltávolítsák az epoxi rendszerekbe vagy mintákba beszorult levegőt. Ez csökkenti vagy kiküszöböli a rést a minta/epoxi felületén, kitölti a minta pórusait epoxival és növeli az eredményeket.

Kapcsolódó termékek:

Cast ‘N Vac vákuumos hidegbeágyazó segédberendezés

Akár 12db minta egyidejű beágyazásához.

Cast N’ Vac 1000 vákuumos hidegbeágyazó segédberendezés

1db minta beágyazásához. Ajánljuk olyan porózus anyagok beágyazásához, mint például felületszórt rétegek, és ásványi anyagok.

Hidegbeágyazó anyagok