Mobil elszívó fülke

Mobil elszívó fülke

A legtöbb reagens, kémiai vagy elektrolitikus polírozószer valamint oldószer csak speciális elszívófedél alatt használható.

A metallográfia területén alkalmazott sok vegyszer a bőrrel érintkezve komoly sérülést okozhat. Mindig abból kell kiindulni, hogy minden vegyszer mérgező, és bármely gőz belégzése vagy érintése káros. Az elszívó fülke megakadályozza, hogy ezek a gőzök elszennyezzék a munkaterületet. Ha például metanolt, salétromsavat (HNO3) használ minden esetben elszívó fülkével dolgozzon. Bizonyos vegyszerekhez, például a perklórsavhoz (HClO4) kimondottan perklórgőzökhöz kifejlesztett elszívó fülke használata kötelező. Azonban nem nyújt védelmet, ha a felhasználó feje a fedélen belül van.

A toxikus vagy veszélyes anyagok csiszolását szintén elszívókészülék alatt kell végezni. Alapszabály, hogy mindig viseljen egyéni védőfelszerelést.A laboratóriumi elszívók számára határozzon meg rendszeres tisztítási időközöket. Ez nagyobb laborokban hetente elvégzendő feladat. A tiszta labor a laborbiztonság lényeges része.

Az elszívó fülke főbb elemei:
- Biztonsági kapcsoló, vészjelző (nyitott ajtó, ventillátor hiba esetén)
- Előszűrő, biztonsági szűrő
- Szűrő típus és telítettség kijelzés
- Rozsdamentes acél alapzat
- Aktív szenes főszűrő savakhoz


Az elszívó fülke felépítése és kivitelezése egyéni igények alapján történik, ezért kérjük keressen meg minket ajánlatkérésével.