Olympus DP26 digitális színes mikroszkópkamera

Olympus DP26 digitális színes mikroszkópkamera

Az Olympus DP26 egy egyszerűen kezelhető színes digitális kamera a tudományos célú fénymikroszkópos képalkotás különböző területeire, főként dokumentációs, jegyzőkönyvkészítést igénylő és képelemzési feladatokra.

Kiemelkedő műszaki megoldásokat vonultat fel, mint például az ICC profil a színhűség javítására vagy a Field Update algoritmus a gyors élőképhez. Az Olympus DP26 kamera legnagyobb felbontása 2560 x 1920 pixel. Az érzékenység vagy a sebesség növeléséhez true-colour binning módok használhatóak (2 x 2 és 4 x 4). A DP26 nagy dinamikus tartománya biztosítja az egyedülálló képminőséget. A nagy felbontás, sebesség és színhűség garancia a hatékony és minőségi mikroszkópos munkára.

 

Tökéletes képek
Akár az automatikus expozíciós módot, akár a manuális kamerabeállítási módot használja (pl. fényerő, kontraszt, gamma), optimális képminőséget élvezhet már az élőképen. Minden kép automatikusan kalibrált és előkészíthető a képalkotás után szükséges formára, képjavító és szűrő funkciókra. A DP26 magas szintű ISO 400 érzékenysége révén az alacsony intenzitású jelek detektálására (például fáziskontraszt, sötétlátótér vagy sötéten festett minták) is tökéletes. A rendszer nagy dinamikus tartománya miatt a minta részletei élesek és élethűek. Az Olympus cellSens szoftver speciális algoritmusai segítségével minden rendszerhez egyedileg kalibrálhatóak az telepített kamerák, ami biztosítja, hogy a kiépítés minden esetben optimális.

 

 

Folyamatos és természetes élőkép
Az Olympus DP26 kamera progresszív scan módja minden támogatott felbontáshoz elérhető, amely kiküszöböli az olyan zavaró hibákat, mint például a csíkok vagy szellemképek, amelyek gyakran társulnak az interlaced eljárást alkalmazó kamerák képéhez. A leggyakoribb felbontásokon több mint 16 fps sebességű élőkép is elérhető, amely kényelmes és kellemes digitális élőképet biztosít. A teljes, 5 megapixel felbontású képek 1:1 megjelenítése speciális nagyfelbontású monitort igényel, ezen a nagy felbontáson a kamera 7 fps sebességet közvetít.

 

 

Kiváló színhűség – Olympus True Colour támogatás
A DP26 egyik legkiemelkedőbb jellemzője a valósidejű ‘true colour’ színhűség. Az online-ICC színprofil technológia alkalmazása garantálja a kimagasló képminőséget és a természetes, színhelyes képet, ahogyan az a mikroszkóp okulárján keresztül látható. E hatás felerősödik, ha a kamerát valódi, egyedülálló True Colour LED megvilágítást alkalmazó Olympus mikroszkóppal használják együtt.

 

 

Egyszerű kezelhetőség
A standard C-menetes illesztés egyszerűvé teszi a mikroszkópos telepítést. A FireWire™ technológia biztosítja a DP26 gyors és egyszerű telepítését a számítógépre vagy FireWire™ porttal szerelt laptopra.

 

 

A kamera képelemző szoftver segítségével automatikusan vezérelhető:

Stream szoftver

 

Instant EFI technológia “a végtelen mélységélesség”

Instant EFI prospektus

 

 

 

Képalkotó szenzor

Színes CCD

Szenzor típusa

Sony ICX655AQ

Szenzor mérete

2/3 inch

Felbontás (max)

2448 x 1920 pixel

Részkép-kiolvasás

igen

Pixelméret

3.45 x 3.45 μm

Binning

2x

Kiolvasási mód

progresszív scan

ADC*

3x 12 bit

Expozíciós idő

50µs – 8 s

Élőkép**

7 fps @ 2448 x 1920 pixel

16 fps @ 1224 x 960 pixel

31 fps @ 320 x 480 pixel

Hűtés

nem

Kiolvasási zaj

-

Külső trigger

nem

Interfész

FireWireTM IEEE 1394b

OTC-támogatás***

igen

Megjegyzések

a folyamatos élőkép mentes a csíkozásoktól és a színi szellemképtől

Operációs rendszer

Windows XP SP2 / Windows Vista (SP2 32-bit) / Windows 7 (32 és 64 bit)

 

* Analog Digital Conversion. A kamera aktuális bitmélysége függ a szoftver beállításaitól.

** A mért teljesítmény-paraméterek függnek a HW/SW beállításoktól

*** Olympus True Colour optimalizációs algoritmusok

Elérhető dokumentumok