Olympus DP72 univerzális mikroszkópkamera

Olympus DP72 univerzális mikroszkópkamera

Fejlett digitális mikro-képalkotás: Használja ki a páratlan teljesítményű kamera rendszert és alkosson pontosan olyan képet, amilyet akar! A DP72 nagy sebességgel készíti el a pontos szürkeárnyalatos és színes képeket is.

 

A különösen érzékeny, nagy felbontású kamera minden képességének kiaknázásához a cellSens vagy Stream szoftvercsaládot ajánljuk, amelyek a mikroszkópos képalkotási feladatok széles skálájához adnak létfontosságú, erőteljes képalkotási és képelemzési eszközöket a felhasználó kezébe. A csúcsminőségű és gyors eredményekre vágyó felhasználók számára kifejlesztett DP72 kamera kiemelkedő színhűséget biztosít a nagy pontosságú világoslátóterű vizsgálatokhoz éppúgy, mint a nagy érzékenységet igénylő, kicsi, de jelentős fontosságú intenzitásbeli eltéréseket mutató színes, nagy felbontású fluoreszcens képek esetében.

 

Olympus Camera Control
A DP72 kamera minden funkciója teljes mértékben vezérelhető a cell* 3.0 és analysis szoftverekkel. Valós-idejű funkciók garantálják a teljes dinamikus tartomány kihasználását, ami minden körülmények között optimális kontrasztot eredményez. A DP72 teljes integrációja a cell* és analysis vezérlő- és mérőszoftverekbe lehetővé teszi a legmodernebb képfeldolgozási és képelemzési funkciók széles skálájának alkalmazását, a képfeliratozástól kezdve az archiváláson és jegyzőkönyv-készítésen át egészen a fotó-realisztikus nyomtatott képekig.

 

Szuper nagy felbontású - 12.8 megapixelnek megfelelő, gyors nagy felbontású képalkotás
A pixel-eltolás technológia alkalmazása az 1.45 millió pixeles 2/3″ CCD esetében 12.8 megapixelnek megfelelő, 4140 x 3096 pixeles szuper nagy felbontású képet eredményez. A nagy sebességű hardver lehetővé teszi ezen felvételek gyors adatátvitelét (a teljes, 12.8 megapixel felbontás esetén), mindössze kb. 2.5 másodperc alatt.
Páratlan nagy felbontású fluoreszcens képalkotás – egyedülálló szín, tisztaság és részlet
• Nagy érzékenység zajcsökkentéssel: a DP72 speciális 2/3-inches CCD szenzorát Peltier elem hűti 10°C-kal szobahőmérséklet alá, nagy érzékenységet és a minimális zajszintet (ISO1600-nak megfelelő) biztosítva a képalkotáshoz. A 2 x 2 és 4 x 4 binning funkció használatával éles és tiszta eredményeket kaphat még gyenge fluoreszcens jelek esetén is.
• Fényes, alacsony zajszintű élőkép megjelenítés halvány fluoreszcens jel esetében is: az élőkép három különböző minőségi módban jeleníthető meg: standard (automata), közepes vagy nagy. A magas minőségű módban éles, tiszta és zajmentes kép kaphatóhalványan fluoreszkáló minta esetén is.
• Pontos automatikus expozíciós idő beállítás fluoreszcens és világoslátóterű vizsgálat esetén egyaránt: az SFL-Auto expozíciós mód ideális a fluoreszcens felvételekhez, automatikusan meghatározza az ideális expozíciós idő mértékét. Auto és manuális expozíciós módok is elérhetőek.
• Egyéni szürkeárnyalatos képek felvétele: az egyes RGB színekhez tartozó dinamikus tartomány megtartásával szürkeárnyalatos felvételek is készíthetőek az egyéni szürkeárnyalatos (grayscale) mód alkalmazásával. Az érzékenység megnő, az expozíciós idő pedig rövidíthető a sejtroncsolódás mértékenek csökkentéséhez.

 

A kamera képelemző szoftver segítségével automatikusan vezérelhető:

Stream szoftver

 

Instant EFI technológia “a végtelen mélységélesség”

Instant EFI prospektus

 

Specifikációk:

Képalkotó szenzor

színes CCD

Szenzor típusa

Sony ICX 275 AQ

Szenzor mérete

2/3 inch

Felbontás (max)

4140 x 3096 pixel (1.45Mpx pixel-shift)

Részkép-kiolvasás

n.a.

Pixelméret

6.45 x 6.45 μm

Binning

2x, 4x

Kiolvasási sebesség

28 MHz

ADC*

12 bit

Expozíciós idő

23 μs – 60 s

Élőkép**

15 fps @ 1360 x 1024 pixel

15 fps @ 680 x 512 pixel

29 fps @ 680 x 510 pixel

57 fps @ 340 x 250 pixel

Hűtés

Peltier hűtés – 10 °C a szobahőmérséklet alá

Kiolvasási zaj

n.a.

Külső trigger

igen

Interfész

PCI-express Rev1.0a vagy újabb csatlakozás

Színkezelés

sRGB vagy Adobe© RGB színtér-támogatás

Megjegyzések

opcionális egyedi monochrome mód, eltávolítható IR szűrő

Operációs rendszer

Windows XP Pro 32 bit, Windows Vista Business / Ultimate 32/64 bit, Windows 7 32 bit