Olympus DP73 kimagasló képalkotási tulajdonságok

Olympus DP73 kimagasló képalkotási tulajdonságok

PROFESSZIONÁLIS HŰTÖTT NAGYFELBONTÁSÚ DIGITÁLIS MIKROSZKÓP KAMERA. 14-bites, 17.28MPixeles, hűtött, nagyérzékenységű kamera 3-CCD és WIDER móddal, teljes Windows 7 64-bit támogatással

Az OLYMPUS DP73 digitális mikroszkóp kamera segítségével minden kutatási, patológiai és egyéb képalkotási jellegű feladat során kimagasló eredmények érhetőek el. A népszerű OLYMPUS DP-sorozatú kamerák legújabb zászlóshajója egyesíti a legnagyobb dinamikus tartományt (14 bit) a legnagyobb felbontással (17.28MPixel), ezáltal ultra-nagy felbontású és
kivételes színhűségű képek készítését teszi lehetővé, még a nagyon világos vagy nagyon sötét képterületeken is. Az erőteljes 3-CCD mód tovább javít a hagyományos pixel-shift optikai technológián, amely révén a kamera különlegesen magas minőségű világoslátóterű és fluoreszcens képeket készít a Bayer szűrőt alkalmazó kamerák tipikus interpolációs hibái nélkül.

A DP73 hatalmas, 17.28-megapixel felbontású képek készítését kínálja, a páratlan felbontási képességhez pedig kimagasló színhűség társul. Ami ennél is fontosabb, a kamera hatékony 3- CCD módja egy alapvetően új módszert alkalmaz a pixel-shift képalkotás során. Bár a többi kamerához hasonlóan ez az eljárás is úgy növeli a pixel-felbontást, hogy a CCD érzékelőt fizikailag több pozícióba mozgatja XY-irényban, amely során minden pixel több, átlapoló információ-részletet rögzít, azonban a többi hasonló kamerával ellentétben a DP73 3-CCD módban minden pixel esetében megsokszorozza az RGB színi információt, ezáltal drámaian növeli a felbontást. A DP73 egy másik fontos jellemzője fluoreszcens vizsgálatok során jelent nagy előnyt a felhasználók számára, a fotófakulásból adódó hibák elkerülése révén. A színi fakulást vagy halványulást a kamera a fényerő szintjének változtatása és a szürkeárnyalatos szintek elvesztése nélkül korrigálja, mialatt kiszűri az u.n. cross-hatchnig és egyéb hibákat, amelyek más pixel-shift technológiát alkalmazó kamerára jellemzőek. Széles érzékenységi tartományban végezhető képalkotás ISO 100 és ISO 1600 között, ezáltal a halványan fluoreszkáló objektumok is élesen és tisztán látszódnak.

Az olyan felhasználási területek számára, ahol egyidejűleg van jelen a mintán fontos részlet mind a legsötétebb, mind pedig a legvilágosabb tartományban, a DP73 egy egyedülálló, opcionális WIDER funkciót kínál, amely egy speciálisan kibővített, extra-széles dinamikus tartományt kínál, ezáltal a legsötétebb, a legvilágosabb ls minden köztes árnyalat képalkotása ideális, a különböző tónusú területek részleteinek feláldozása nélkül. A WIDER funkció ráadásul valósidőben (real-time) optimalizálja az egész képet anélkül, hogy az egyes részterületeket alul- vagy túlexponálná, ami miatt ideális válsztás olyan összetett fluoreszcens alkalmazások számára is, mint pl. a fluoreszcens in-situ hibridizáció (FISH) vagy a multiprobe imaging.

Az Adobe® RGB színtér támogatása által a DP73 kamera magas szintű színhűséget és megjelenítési teljesítményt biztosít az olyan RGB eszközökön, mint pl. a számítógép monitora. A DP73 kimondottan Windows® 7 64-bit környezetre lett optimalizálva és a maximális rugalmasság jegyében opcionális laptop csatlakozási szettel is rendelhető. A felhasználók tömörítetlen, full-frame HD élőképet élvezhetnek akár 15fps sebességgel.

Az OLYMPUS cellSens® és Stream® képalkotó szoftvercsomagokkal a DP73 kamera teljes funkcionalitása kiaknázható: a megjelenítés, beállítás, képalkotás, elemzés, tárolás és megosztás minden eddiginél egyszerűbb. E szoftverek funkciók széles választékát kínálják: eszközvezérlés, képfeldolgozás és mérés, jegyzőkönyvkészítés és egyéb speciális képalkotási módok (pl. többcsatornás képek, panoráma és kibővített fókuszú képalkotás).

A DP73 az Olympus csúcskategóriás DSLR fényképezőgépeiből átvett technológia révén az alacsony nagyítások esetében is jobban teljesít a hasonló kamerákhoz képest. Az alkalmazott új algoritmusok és a finom részletek feldolgozásának módja a megnövelt felbontáson túlmenően élesebb, tisztább képeket is biztosít kis nagyításnál hibák és téves színek nélkül.

 

Bővebb információért kérem tekintse meg a terméket:

 

DP73

 

Bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!