Újdonság – Tisztaságvizsgálat ISO szerint

Újdonság – Tisztaságvizsgálat ISO szerint

Tisztaság vizsgálat az ISO 16232, 4406, 4407 szerint! A tisztaságvizsgálat egyre fontosabb és széles körben alkalmazott vizsgálati módszer a minőség- biztosításban.

Az ISO 16232 szabvány biztosítja a hatékony tisztaság- menedzsmenthez szükséges eszközökre és módszerekre vonatkozó útmutatásokat, melyet az autóipar szükségleteire fejlesztettek ki. Célja, hogy standardizálja a részecskekivonást, a tisztasági szintek mérést és a vonatkozó jelentések készítését.

Ez az eljárás detektálja a szűrő teljes felületén a porszemcsék pontos számát. A kör alakú szűrő végigpásztázása után automatikusan elemzi és osztályozza a képeket. Az elemzési és osztályozási paraméterek kiválasztása teljesen a felhasználótól függ és programozható. A detektálás és osztályozás a terület, átmérő, alak és egyéb jellemzők figyelembe vételével történik. A részecske és osztályozási adatok táblázat vagy diagram formátumban jeleníthetőek meg. Ezeknek az adatoknak az alapján részecske és osztályozási adatok, valamint szennyezettségi térképek (többek között) hozhatóak létre. A felhasználó által meghatározott sablonok alapján a jelentés automatikusan elkészül. Valamennyi releváns mérési eredmény, hisztogram, jelentés és minta adat a felhasználó által meghatározható vizsgálati adatbázisba menthető el.
Támogatott szabványok: ISO 16232, 4406, 4407, NF E 48-65, SS-2687, valamint saját követelmények is definiálhatók.

 A Filter Inspector egy motorizált asztallal és fókusszal rendelkező mikroszkóp, mikroszkóp CCD kamerával, mely képeit egy erre a célra kifejlesztett képfeldolgozó szoftver vezérli és értékeli ki. Automatikusan elemzi a kör alakú szűrőkön lévő maradványokat. Ez a rendszer kimondottan a szűrők 100%-os vizsgálatára lett kifejlesztve és a maradványok leggyorsabb detektálására, mérésére, osztályozására és jegyzőkönyv készítésre lett optimalizálva. A rendszer a teljes elemzési folyamatot vezérli. Az 50mm átmérőjű kör alakú szűrők 15 perc alatt elemzi, 0.8 µm felbontásban. Ezek a sebességek speciális kamerák és motoros tárgyasztal vezérlők használatával érhetőek el. A mérendő szemcsék méretétől függően sztereo- és fémmikroszkóphoz is csatlakozatható.