Van élet a papírhegyeken túl

Van élet a papírhegyeken túl

A GRIMAS Kft. életében az informatikai fejlesztések és a környezettudatos működés mindig kiemelt fontossággal bírtak, ez már a 2008-ban kidolgozott ISO 9001 Minőségpolitikánkban is hangsúlyos szerepet kapott.

 

A mai világban már nem hagyhatjuk figyelmen kívül a természeti értékek megóvását, és muszáj minden követ megmozgatnunk annak érdekében, hogy legalább az általunk befolyásolható környezetet minél kevésbé károsítsuk. A cégen belül szelektíven gyűjtjük a hulladékot, igyekszünk a lehető legkevesebbre csökkenteni a papírfelhasználást, és növényekkel teli irodai, illetve füvesített, fás udvari környezetet alakítottunk ki magunk körül. Korábban az adminisztráció szinte teljes mértékben papírokra és műanyag mappákra épült, ma már „virtuális” irodánk fontos jellemzője a teljes körű számítógépes ügymenet, a legmodernebb vállalatirányítási rendszer ránk szabott változatának használatával. Munkafolyamatainkat úgy terveztük meg, hogy az ügyfelek, beszállítók ill. partnerek, és a hozzájuk kapcsolódó dokumentumok útja pontosan nyomon követhető, kiszűrhető legyen, hogy mely munkafázisban akadt el, esetleg hol kellene fejleszteni.

 

A számítógépes folyamatok gyorsaságot, pontosságot és precizitást eredményeznek a GRIMAS Kft. számára. A papírmentes irodai környezet kialakítása tudatos, hosszú távú folyamat. E cél elérésének egyik első lépése, hogy a szükségtelen nyomtatványok, fénymásolatok készítését nem támogatjuk. Természetesen már az alkalmazottak is hozzászoktak a virtuális munkakörnyezethez, igénylik is, és szívesebben küldik elektronikusan a szerveren található dokumentumok elérési útvonalát, megkímélve ezzel a környezetet, felgyorsítva az ügymenetet, és nem utolsó sorban csökkentve a postafiók méretet is. Csak azt nyomtatjuk ki, amit muszáj, és a kötelező archiválási időtartam lejártával gondoskodunk a papírhulladék újrahasznosításáról.

 

Partnereinkkel való kapcsolattartás során is csak a minimálisan szükséges papírmennyiséget használjuk, és lehetőség szerint velük is az elektronikus kommunikációs csatornákon keresztül vesszük fel a kapcsolatot, és működünk együtt nap mint nap. Folyamatosan dolgozunk az olyan újabb és újabb informatikai megoldásokon és fejlesztéseken, és automatizált munkafolyamatok kialakításán, melyek minimális papírigénnyel működtethetők. Az informatika precizitása még tovább növeli a munkavégzés pontosságát. Illetve az is előnye, hogy a piaci igényekre azonnal tudunk reagálni, és ASAP megvalósítani vevőink vizsgálati igényeihez tartozó elképzeléseit, beszerzéseit. A fejlett informatikai háttér hihetetlen rugalmasságot és versenyképességet biztosít cégünknek.