Beszámoló: Fischer WORKSHOP és vevőtalálkozó – Május 18-19.

Beszámoló: Fischer WORKSHOP és vevőtalálkozó – Május 18-19.

2016-ban a GRIMAS Kft. megkapta a német Helmut Fischer vállalat termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazási jogát. Most lehetőséget biztosítunk arra, hogy a régi vevők megismerjék cégünket, az érdeklődők pedig az új termékeinket.

Időpont: 2016. május 18-19.

Helyszín: GRIMAS Kft. telephely (1214 Budapest, Puli sétány 2-4.)

A bemutatott eszközök:

FISCHER SIGMASCOPE SMP350 – Kézi vezetőképességmérő műszer

FISCHER FERITSCOPE FMP30 - Kézi ferrit tartalom mérő műszer

FISCHER DUALSCOPE FMP 40 - Kézi rétegvastagságmérő műszer

FISCHER DUALSCOPE FMP 100 - Kézi rétegvastagságmérő műszer

FISCHER X-RAY XAN 250 - Asztali rétegvastagságmérő és anyaganalizátor

FISCHER X-RAY XDLM 237 - Asztali rétegvastagságmérő és anyaganalizátor

FISCHER HM 2000S - Nano-keménységmérő gép

 

A WorkShopon a gyártó külföldi szakemberei is részt vettek, és szívesen álltak az érdeklődők rendelkezésére.

A FISCHER cégnél 1953 óta fejlesztenek innovatív ellenőrző műszereket a rétegvastagságméréshez, anyaganalízishez, mikrokeménység méréshez és anyagvizsgálathoz. A németországban gyártott FISCHER készülékek ma a világon mindenütt megtalálhatók, ahol pontosságra és megbízhatóságra van szükség.

Termékskála

A FISCHER termékválaszték széles skálában kínál mérő- és analízisműszereket a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz és iparágakhoz. Emellett mindig a megfelelő mérési eljárások kerülnek kiválasztásra, a nagy pontosságú eredmény érdekében. Legyen szó mágneses indukcióról vagy örvényáramról, a béta-visszaszórásos eljárásról, coulometriáról, mikrokeménységről vagy röntgenfluoreszcenciáról – a FISCHER rendelkezik a megfelelő technológiával.

Rétegvastagságmérés

A FISCHER kézi műszerektől a nagy teljesítményű és kényelmes asztali mérőműszerekig terjedő termékkínálatában megtalálja a megfelelő mérőműszert a pontos rétegvastagság méréshez.

Akár nagy pontosságú rétegvastagság mérésről vagy pontos anyaganalízisről van szó, a FISCHER röntgenfluoreszcens mérőrendszereinek széles termékkínálatában minden alkalmazáshoz megtalálható az optimális mérőműszer.

Az egyszeres és többszörös rétegek, kis felületeken és nagy darabokon történő meghatározása, az RoHS szerinti analízis, ékszer és arany vizsgálata vagy az inline-mérés a gyártásban – a FISCHERSCOPE X-RAY műszerek megoldást nyújtanak. a laborban és az ipari alkalmazásban.

Különböző alkalmazások és változó alapanyagok? A FISCHER műszerekkel és a feladathoz megfelelő szondával ez nem jelenthet akadályt.

 

Fontos kérdések a rétegvastagságméréshez:

  1. Milyen alkatrészt szeretne mérni (rész elírása, geometriája)?
  2. Az alkatrész melyik részén akar mérni (pontos mérési pozíciók)?
  3. Milyen anyag az alap, amire a réteg került (Pl. acél, Al)?
  4. Milyen anyag a réteg (Pl. lakk)?
  5. Milyen rétegvastagságot várnak (vastagság µm-ban)?
  6. Ha különböző anyagú alapot és/vagy réteget kell mérni, akkor adja meg a lehetséges variációkat, a többrétegű rétegre is.
  7. Milyen körülmények között kíván mérni (gyártás, laboratórium)?
  8. Milyen pontossággal kíván mérni?
  9. Kérnek-e bizonyítványt a kalibráló sztenderdekhez?

Anyagvizsgálat - Anyagvizsgáló mérőműszerek

Az anyaghibák végzetes következményekkel járhatnak. Ezért a biztonság, a megbízhatóság és a hosszú élettartam vonatkozásban meg kell vizsgálni az anyagokat és azok feldolgozását. Legyen szó hegesztési varratok minőségének vizsgálatáról az acélgyártásban, vagy eloxált homlokzati elemek tömítettségének méréséről, vagy tartályok bevonatainak és repülőgépek alumíniumszerkezetének kifáradásának vizsgálatáról – a FISCHER műszerekre van szüksége.

Mikrokeménységmérés - Nano keménységmérők

A modern bevonatolástechnika magas követelményei – nagyon kemény, nagyon vékony vagy viszkoelasztikus rétegek és anyagok jellemzése – megfelelő teljesítményű mérési módokat és rendszereket igényelnek.

A FISCHER mikrokeménység mérőműszerei ott is képesek mérni, ahol a klasszikus értelemben vett mérési eljárások a határaikba ütköznek, – a nanométer tartományban – ráadásul gyorsan, pontosan, hatékonyan.

Nanoindentation Tester HM500 Scientist