Rapidscan 2 Kompozit vizsgálatra

Rapidscan 2 Kompozit vizsgálatra

A Sonatest Rapidscan 2 különlegesen gyors vizsgálati lehetőséget kínál kompozit anyagok vizsgálatára. Ezáltal lehetőség nyílik rétegződés, kötéspont, szerkezeti hiba, vastagság roncsolásmentes vizsgálatára.

Ez a Sonatest Rapidscan 2

 

A RapidScan2-t egy gyors, hordozható termelékeny felhasználásra tervezték,

ami egy sokoldalú és felhasználóbarát A, B és C-képes ultrahangos vizsgáló eszköz.

Újszerű, sajátos gumi csatolású fázis szenzorokat használ,A-képek gyors mentésével. Kifinomult kapuzás és kiértékelő eszközök biztosítják az ultrahang jeleket, elemzésre és értékelésre a legnagyobb kiterjedésű vizsgálatok elvégzéséhez.

RapidScan2  pulzus-echo módban működik.

A nagy érzékenységű C-képek egyidejűleg mutatnak time of flight és jel amplitúdó adatokat, a képernyőn. A rendszer tartalmaz egy 128-csatornás multiplex adó/vevő modult; adat állapot jel elfogó elektronikát és egy laptopot. Mindez beépítve egy műanyag hordozóegységbe. Az eszköz egy felhasználóbarát Windows interface-el működik.

RapidScan2 sikeresen feltérképez egy vizsgálati tartományt és szerkezetet.

Egyszerűen kirajzolható a A-képek.

Mindennapi alkalmazási területek a fémek és szén szálú kompozitok vizsgálata, olyan hibák vizsgálata, mint a rétegződések, repedések,

korróziók, öntvények és kötések épsége, stb.

Vastagság térképezés

Az alkalmazható korrózió, kopás detektálására és mérésére, gyártási méretek ellenőrzésére.

Gyakran használható fém alkatrészeken a kapu opciók elérésével, a szükséges alkatrész vizsgálatokhoz. A különböző  RapidScan2 jellemzők optimális és egyszerű vizsgálatot tesznek lehetővé, B-kép kijelzést és többszörös C-kép reprezentálást, ami egyidejűleg megtekinthető. Mindez és további kiterjedt értékelési részletek pontos mérésére és anyag veszteség kimutatására.

Rétegződés vizsgálat

Egy hétköznapi alkalmazása a RapidScan2-nek a szén szál kompozitok rétegződése és nagy üregesedése. A BVID (barely visible impact damage) könnyen látható, mutatva a teljes kiterjedését a felszín alatti hibáknak. Detektálás és kiértékelés egyszerűen a time of flight C-kép adatokkal történik, elmentve a legnagyobb visszhang mélység adatokat a felület alatt. A mérés az interface kapuhoz van viszonyítva.

A kompozit anyag vizsgálata általában megköveteli a mélységkiegyenlítés használatát. A mélységkiegyenlítés beállítja a változtatható fogadási erősítést az A-kép időalapon túl, kompenzálva a jel gyengülést. Amikor egy mélységkiegyenlítő görbe helyesen van felvéve a visszhangok amplitúdója az azonos méretű reflektorokról különböző mélységekben (azonos anyagban) megegyeznek.

A mélységkiegyenlítést optimálisan használva a közel tér vizsgálati érzékenysége eléri a felülettől mindössze 0.5 mm re lévő felületi hibák detektálását.

A korábbi elkülönített C-képek elmenthetőek, így összerakható egy egyszerűen összerakott képbe, azonosítva mint T-kép ( címkézett kép) Egy T-képen belül. Az egyéni C-képek könnyen hozzáadhatók, mozgathatók és forgathatók egy hozzárendeléssel, ezáltal összerakva egyes vagy teljes képeket.

Fedésben lévő területek lehetnek kevert elrendezésben, így használva a legnagyobb amplitúdó adatot minden egyes pontra vagy beállítva az egymásra borítást.

A C-képek importálva vannak az egyik A-kép adattal vagy anélkül.

Az Importált egyik A kép adattal, a T-képet újra lehet kapuzni, ezzel optimalizálva a beállítást. Hasonlóan a C-képhez a T-kép adathoz is (úgy mint abszolút amplitúdó, time of flight adatok, stb.) lehetnek kapcsolva. Így elérve a többszintű kép típust,

a szín térkép beállításának megfelelően. Az eredete minden koordinátának

resetelve lehet bárhol a képen. Ez használható mérésre, úgy, hogy a hibák helyét viszonyítjuk egy ismert adathoz a képernyőn.

Többszörös eszközök képesek teljes elemzésre, értékelésre és riportolásra.

A hibák jelölhetők a képeken egy körrel, háromszöggel, ellipszissel vagy mással.

Méret forma és statisztikai adat jelölések alkalmazhatóak az értékelhető hibákra.

Az egyedi hibák automatikusan el vannak nevezve referenciának. A képek lehetnek mentve, exportálva vagy nyomtatva egy képből vagy aktuális méretből lapokra. Ezáltal leírva a printelésen túl az alkatrészt és a hiba pontos helyét.

Hiba detektálás

Kis belső hibák jellemzően jelentkeznek a kompozit anyagokban és a fémekben.

Például tartalmaznak az öntvény testek zárványokat, porozitásokat.

Vizsgálati módszerek a hátfalvisszhang amplitúdójának monitorozása vagy a belső visszhangok amplitúdójának vizsgálata.

Nem állandó vastagságú alkatrészekre az általános kapukat nehéz beállítani és értelmezni.

A szoftver lehetővé tesz egy kapu helyzetének fenntartását közvetlenül a felület alatt éppen a hátfalvisszhang alatt, ezáltal mindig biztosítva a teljes belső vastagság monitorozását. Változtatható szélességű kapuk ideálisak kis amplitúdójú belső hibákra.

Kritériumok elfogadhatóak az amplitúdó alapú vizsgálatokhoz, amelyek általánosan meghatározhatóak dB-ben. Ilyen módszereket meg lehet valósítani a logaritmikus színtérkép alapján, könnyen létrehozva azt a színes térkép rendezővel.

A blokkokat beállítva 0-6 dB-ig = világoszöld, 6-12-ig = sárga, 12-18-ig = narancssárga, 18dB –től = piros színekre.

Ezekkel a színtérképekkel a felső határ könnyen beosztható, beállítva a magas értéket miközben megőrzi a relatív dB méréseket.

Kötés vizsgálatok

Van egy nagy része a kötéssel készült termékeknek, amit szükséges vizsgálni, és amire nincs más lehetséges eljárás. Nem létezik általános módszer mindenre alkalmazhatóan.

Rendszerint a kötésvizsgálat könnyen megvalósítható, amikor a visszhangok a kötés vonalról és a hátfalról könnyen azonosítóak és megkülönböztethetőek. Kötéssel készült anyagoknál egy erős visszhang jön az anyag hátfaláról és csak egy gyenge a kötésvonalról.

Ahogy a százalékos terület a kötés alatt (amit a vizsgálófejjel figyelünk), csökken (részkötés), úgy a visszhang amplitúdója a kötésvonalról nő és a hátfal visszhang amplitúdója csökken.

Ha nincs megfelelő kötés a vizsgálófej alatt, akkor csak egy lecsökkent visszhang jön a kötésvonalból és az amplitúdója a hátfal visszhangnak csökken.

Ha nincs kötés a vizsgálófej alatt, akkor csak egy visszhang jön a kötésvonalból.

Szoftver

·         egyidejű A, B, C-képek

·         nagy területű feltérképezési kapacitás

·         6 kapu használat, többszörös csúcs detektálással

·         Hisztogram analízis

·         Scenelési sebesség: 200mm/s (64 elem, 2 kapu, 1000 A-kép, 0,8mm érzékenység)

Felhasználói interface

·         Pentium M

·         Windows XP/2000

·         Kijelző 14”

A vizsgáló kerék szonda

A vizsgáló kerék A és B képet nyújt, száraz és félszáraz csatolással.

Lehetővé teszi a nagy sebességű scenelést a Rapidscan 2-vel. A szenzorok elérik  az ultrahang sorok gyors és könnyű mozgatását a vizsgált felületen, adva A, B és C kép adatokat a felületről.

A könnyed, ergonomikus tervezés könnyű kézi mozgatást tesz lehetővé, jellemzően 64 elemmel és hely kódolásával a pontos és ismétlődő C-képekre.

A vizsgálófej kis mennyiségű porlasztott vizet igényel a megfelelő akusztikus csatolás elérésére.

A csúszó kerék szonda

A csúszó kerék gumival van ellátva, hasonlóan a vizsgálókerék szondához.

A Rapidscan alkalmas nehezen vizsgálható, scanel-hető területekre, úgy, mint az íves görbült felületeknél, amelyek nagyon közel helyezkednek el a függőleges élekhez.

Összegzés

A Rapidscan 2 egy teljes C-képes vizsgáló készülék.

Ez az átfogó rendszer egy híd a szakadékon, mivel a kézben tartható és állványos eszközök között helyezkedik el. Egy hordozható, sokoldalú és hétköznapi eszköz kombinációja sebesség és mélység adat analizálással és egy automatikus C-kép vizsgáló rendszer képességével.

A víztöltésű csúszógumi kerék csak minimális víz ködöt igényel a kitűnő csatoláshoz.

A többszintű felhasználó belépéssel elérhető a készülék egyszerű konfigurálása, rugalmasan a kezelő elvárásainak megfelelően.

 General Composite Applications Note_RSII.pdf

Rapidscan2_flyer.pdf