X-RAY XDAL rétegvastagságmérő és anyaganalizátor

X-RAY XDAL rétegvastagságmérő és anyaganalizátor

A FISCHERSCOPE XDAL típusát rendszerint az árubeérkezési ellenőrzésekben, a gyártási felügyeletben, de a kutatás és fejlesztés területén is alkalmazzák.

FISCHERSCOPE® X-RAY XDAL®

A szilícium drift-detektoros XDAL mérőrendszerek és mikro-fókusz csövek még alacsony koncentráció és vékony rétegek esetén is megbízható analízis eredményeket és rétegvastagság értékeket szolgáltatnak. Az XDAL műszerek cserélhető kollimátorokkal és szűrőkkel valamint gyors, programozható XY-asztallal vannak felszerelve. Ezzel meghatározott mérési pozíciók automatikusan megközelíthetők, és a sorozatmérések automatizálva végezhetők el.

Az XDAL típus jellegzetes alkalmazásai közé tartozik a kemény anyagrétegek analízise, pl. fúrókon és marókon, ötvözetek anyaganalízisei és nagyon vékony rétegek mérése az elektronikai és félvezető iparban. A repülés és űrhajózás terén „high reliability“ vizsgálatok vagy az elektronikai termékeknél alkalmazott RoHS szabványok betartásának ellenőrzése is elvégezhető az XDAL típussal. Ennél pl. a forraszanyagok ólomtartalma kerül meghatározásra.

 

  

 

Elérhető dokumentumok

Adatok a gyártó honlapján

Helmut Fischer