ÚJ TERMÉK A LABINO FEJLESZTŐITŐL

ÚJ TERMÉK A LABINO FEJLESZTŐITŐL

A LABINO bejelentette egy új, rendkívül könnyű és kompakt NDT vizsgáló lámpa megjelenését a piacon

 

Svédország, Stockholm – A Labino bemutatta új MidBeam vizsgáló lámpáját, amelyet elsősorban a Fluoreszkáló (FPI) és mágnesezhető poros repedésvizsgálat (MPI) során alkalmaznak. Ez az ultraviola (UV) fénnyel működő eszköz egy új generációs termék, LED technológián alapul, amelynek célja, hogy hosszú és ismétlődő fluoreszkáló és mágnesezhető poros repedésvizsgálati feladatok során segítséget nyújtson a felhasználóknak. A fogantyús MidBeam lámpa legfőbb előnyei a kompakt mérete és kis súlya. Ezek a jellemzők rendkívül megkönnyítik a felhasználó számára az eszköz hordozhatóságát, és a legbonyolultabb vizsgálati területeken és szerkezeteken való munkavégzést. Az új technológia lehetővé teszi a lámpa intenzitásának 4 500 µw/cm2 fölé növelését 38 cm-es távolságból.

A MidBeam kapható akkus és hálózati kivitelben egyaránt. A hálózati működtetésű modell súlya mindössze 440 gramm, az akkuval működőé pedig csak 560 gramm. Az akkus verzió elemcseréje rendkívül egyszerűen kivitelezhető, és áramszabályzóval van felszerelve az UV intenzitás folyamatos fenntartásának érdekében még az akkuk merülésének esetében is. Az akkumulátorok kényelmesen elférnek a lámpa fogantyújában ergonomikussá téve annak használatát. Nem kell aggódnunk a laza pántok, elemtartó dobozok miatt a vizsgálat ideje alatt. A hálózati tápellátással rendelkező verzió kialakítása megkönnyíti a fényforrás stabilizálását egy egyszerű tartóállvány alkalmazásával.

Minden MidBeam 4db UV LED-ből áll, aminek köszönhetően nagyon széles és egyenletes fénysugarat biztosít. Fehér fényű LED-el is fel van szerelve a vizsgálatot követő használathoz. A LED-ekből generálódó hő kezelése egy mechanikus hűtőrendszeren keresztül történik – nincs szükség ventilátorra! A MidBeam 100%-ban UV-B mentes és a lámpa nem bocsát ki látható fényt a látható fény szűrőnek köszönhetően. Ez megfelel az ASTM szabvány UV-A intenzitásra és hullámhosszra vonatkozó előírásainak az FPI és MPI vizsgálatok esetében.

 

Néhány szó a Labino cégről:A Labino céget (www.labino.com) 1994-ben egy svéd mérnökökből álló csapat alapította Svédországban. A cég MPXL és LED technológián alapuló UV fényforrások széles választékát gyártja és kínálja a vásárlók számára. Minden évben új mérőműszereket, kenőanyagokat, innovatív termékeket vezet be a piacra. A Labino termékei testreszabottak, hogy megfeleljenek a különböző felhasználói csoportok igényeinek ipari és nem ipari területen egyaránt. A Labino termékek 55 országban elérhetőek a kiterjedt disztribútori hálózatnak köszönhetően.

 

A LABINO TERMÉKEK HIVATALOS MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓJA:

GRIMAS KFT.

+36 1 420 5883

www.grimas.hu

info@grimas.hu