Rapidscan 2

Rapidscan 2

Gyors, hordozható felhasználóbarát…. a teljes C-Scan megoldás….

Tervezve gyors, hordozható termelékeny felhasználásra, RapidScan2 egy sokoldalú és felhasználóbarát A, B és C-scan-es vizsgáló eszköz. Újszerű, sajátos gumi csatolású fázis szenzorokat használva, A-scan adatok gyors mentésével. Erőteljes kapuzás és kiértékelő eszközök biztosítják az ultrahang jeleket, elemzésre és értékelésre a legnagyobb kiterjedésű vizsgálatokra.
RapidScan2 pulzus-echo módban működik nagy és közepes területeket vizsgálva A nagy érzékenységű C-scan-ek egyidejűleg mutatnak time of flight és jel amplitudó adatokat, a képernyőn. A rendszer tartalmaz egy 128-csatornás multiplex pulzus/fogadó modult; adat állapot jel elfogó elektronikát és egy laptopot, beépítve egy műanyag hordozóegységbe. Az eszköz egy felhasználóbarát Windows interfaceel működik.
RapidScan2 sikeresen feltérképez egy vizsgálati tartományt és szerkezetet. Egyszerűen párhuzamosan lehet rajzolva az A-scan.
Mindennapi alkalmazási területek a fémek és szén szálú kompozitok vizsgálata, hibák vizsgálata, úgy mint rétegződések, repedések, Hibák, korróziók, öntvények és kötések épsége.

Vastagság térképezés
Az alkalmazható korrózió, kopás detektálására és mérésére, gyártási méretek ellenőrzésére. Gyakran használható fém alkatrészeken a kapu opciók elérésével, a szükséges alkatrész vizsgálatokhoz. A különböző RapidScan2 jellemzők optimális és egyszerű vizsgálatot tesznek lehetővé, B-scan kijelzést és többszörös C-scan reprezentálást, ami szimultán megtekinthető. Mindez és további kiterjedt értékelési részletek pontos értékelésére és anyag veszteség mérésére alkalmasak.

Rétegződés vizsgálat
Egy hétköznapi alkalmazása a RapidScan2-nek a szén szál kompozitok rétegződésére és nagy üregesedéseire. A BVID (barely visible impact damage) könnyen látható, mutatva a teljes kiterjedését a felszin alatti hibáknak. Detektálás és kiértékelés egyszerűen a time of flight C-scan adatokkal, elmentve a legnagyobb visszhang mélységeket a felület alatt, a mérés viszonyítása az interface kapuhoz.

A kompozit anyag vizsgálata általában megköveteli a TCG (time corrected gain-Idő korrekciós erősítés) használatát. TCG beállítja a változtatható fogadási erősítést az A-scan időalapon túl, kompenzálva a jel gyengülést. Amikor egy TCG görbe helyesen van felvéve a visszhangok amplitúdója az azonos méretű reflektorokról különböző mélységekben (azonos anyagban) megegyeznek. A TCG-t optimálisan használva a közeltér vizsgálati érzékenysége eléri a felülettől mindössze 0.5 mm re lévő felületi hibák detektálását. A korábbi elkülönített C-scans elmenthetőek, így összerakható egy egyszerűen összerakott scanbe, azonosítva mint T-scan ( címkézett scan) Egy T-scanen belül. Az egyéni C-scanek könnyen hozzáadhatók, mozgathatók és forgathatók egy hozzárendeléssel, összerakva egyes vagy teljes scan-eket. Fedésben lévő területek lehetnek kevert elrendezésben, így használva a legnagyobb amplitúdó adatot minden egyes pontra vagy beállítva beborítást egy másikra. A C-scanek importálva vannak az egyik A-scan adattal vagy anélkül. Importálás az egyik A scan adattal, a T-scan-t újra lehet kapuzni, ezzel optimalizálva a beállítást. Hasonlóan a C-scanhez a T-scan adathoz (úgy mint abszolút amplitúdó, time of flight adatok, stb.) lehetnek kapcsolva , így elérve a többszintű scan típust, a szín térkép beállításának megfelelően. Az eredete minden koordinátának resetelve lehet bárhol a scanen, amelyik használatos mérésre, a hibák helyét viszonyítva egy ismert adathoz a képernyőn. Többszörös eszközök képesek teljes elemzésre, értékelésre és riportolásra. Hibák jelölve vannak a scannen egy körrel, háromszöggel, ellipszissel vagy mással. Méret forma és statisztikai adat jelölések alkalmazhatóak az elérhető hibákra. Az egyedi hibák automatikusan el vannak nevezve referenciának. A scannek lehetnek mentve, exportálva vagy nyomtatva egy képből vagy aktuális méretből lapokra, ezzel leírva a printelésen túl az alkatrészt és a hiba pontos helyét.

Hiba detektálás
Kis belső hibák jellemzően jelentkeznek a kompozit anyagokban és a fémekben. Például tartalmaznak az öntvény testek kis üregeket, porozitásokat. Vizsgálati módszerek a hátfalvisszhang amplitúdójának monitorozása vagy a belső visszhangok amplitúdójának vizsgálata. Nem állandó vastagságú alkatrészekre az általános kapukat nehéz beállítani és értelmezni.
A jellemző lehetővé tesz egy kaput helyzetének fenntartására közvetlenül a felület alatt éppen a hátfalvisszhang alatt, mindig biztosítva a teljes belső vastagság monitorozását. Változtatható szélességű kapuk ideálisak kis amplitúdójú belső hibákat.
Kritériumok elfogadhatóak az amplitúdó alapú vizsgálatokhoz, amelyek általánosan meghatározhatóak dB-ben. Ilyen módszereket meg lehet valósítani a logaritmikus színtérkép alapján, könnyen létrehozva azt a színes térkép rendezővel.
A példa mutat szín blokkokat beállítva 0-6 dB-ig = világoszöld, 6-12-ig = sárga, 12-18-ig = narancssárga, 18dB –től = piros színekre. Ezekkel a színtérképekkel a felső határ könnyen beosztható, beállítva a magas értéket miközben megőrzi a relatív dB méréseket

Kötés vizsgálatok
Van egy nagy tartománya a kötéssel készült termékeknek, amit szükséges vizsgálni, és amire nincs lehetséges eljárás. Nem létezik általános módszer mindenre alkalmazhatóan. Rendszerint a kötésvizsgálat könnyen megvalósítható, amikor a visszhangok a kötés vonalról és a hátfalról könnyen azonosítóak és megkülönböztethetőek. Kötéssel készült anyagoknál egy erős visszhang jön az anyag hátfaláról és csak egy gyenge a kötésvonalról. Ahogy a százalékos terület a kötés alatt, amit a vizsgálófejjel figyelünk, csökkent (részkötés), úgy a visszhang amplitúdója a kötésvonalról nő és a hátfal visszhang amplitúdója csökken. Ha nincs megfelelő kötés a vizsgálófej alatt, akkor csak egy lecsökkent visszhang jön a kötésvonalból és az amplitúdója a hátfal visszhangnak csökken. Ha nincs kötés a vizsgálófej alatt, akkor csak egy visszhang jön a kötésvonalból.

Szoftver
- egyidejű A, B, C-scan
- nagy területű feltérképezési kapacitás
- 6 kapu használat, többszörös csúcs detektálással
- Hisztogram analízis
Scenelési sebesség: 200mm/s (64 elem, 2 kapu, 1000 A-scan pont, 0,8mm
érzékenység)

Felhasználói interface
- Pentium M
- Windows XP/2000
- Kijelző 14”

A vizsgáló kerék szonda
A vizsgáló kerék A és B scant nyújt, száraz és félszáraz csatolással. Lehetővé teszi a nagy sebességű scenelést a Rapidscan 2-vel. A szenzorok elérik az ultrahang sorok gyors és könnyű mozgatását a vizsgálat felületen, adva A, B és C scan adatokat a felületről. A könnyed, ergonomikus tervezés könnyű kézi mozgatást tesz lehetővé, jellemzően 64 elemmel és hely kódolásával a pontos és ismétlődő C-scanre. A vizsgálófej kis mennyiségű porlasztott vizet igényel a megfelelő akusztikus csatolás elérésére.

A csúszókerék szonda
A csúszókerék hasonló gumival van ellátva, mint a vizsgálókerék szonda. A Rapidscennel használva alkalmas nehezen vizsgálható, scenelhető területekre, úgy, mint az íves görbült felületeknél, nagyon közel elhelyezkedve a függőleges élekhez.

Összegzés:
A Rapidscan 2 egy teljes C-scan vizsgáló készülék. Ez az átfogó rendszer egy híd a szakadékon, mivel a kézben tartható és állványos eszközök között helyezkedik el. Egy hordozható, sokoldalú és hétköznapi eszköz kombinációja sebesség és mélység adat analizálással és egy automatikus C-scan vizsgáló rendszer képességével. A víztöltésű gumi kerék csak minimális víz ködöt igényel a kitűnő csatoláshoz. A többszintű felhasználó belépéssel elérhető a készülék egyszerű konfigurálása, rugalmasan a kezelő elvárásainak megfelelően.

Adatok a gyártó honlapján

Sonatest