Folyamatellenőrzési / Automatizálási alkalmazás

Automatizálás

Minden iparágban az  üzembiztonság és minőség biztosítás  létfontosságú feladat az üzemzavarok, leállások és a tüzek megelőzésében és felderítésében. Hőkamerával a folyamatos megfigyeléssel, termográfia monitoring alkalmazásával feltárják a hőmérséklet különbségeket akár perces rendszerességgel 24/7 időben. Ezt a módszert hajtották végre számos ipari automatizálási alkalmazásban a világ minden táján.

 

A FLIR hőkamerák (A-széria) egy megfizethető megoldást  kínálnak, amely teljesen integrált, hőtérképezéssel és mérési megoldások alkalmazásával, például a folyamat fejlesztésben, optimalizálásban, az ipari folyamatok nyomon követésében, a termékek ellenőrzésben, a minőségbiztosításban, a biztonsági alkalmazásokban és így tovább. A hőkamera képes észlelni a kis hőmérséklet-különbséget a legtöbb üzemi feltételnek eleget téve, igy garantálva a biztonságot és fejlődést a cége számára.

Az autóipar számára nagy jelentőséggel bír a minőségének biztosítása érdekében, a folyamatos és automatikus felügyelet lehetősége. Szinte bárhol telepíthető, felszerelhető infravörös kamerával ellenőrizheti a gyártási folyamatot is.

 

Ide kattintva bővebb angol nyelvű leírást olvashat az automatizálási alkalmazásról

Számos iparágban kihasználható a telepíthető hőkamera lehetőségei, amely folyamatosan figyeli a termelést és egy automatizált gyártásfelügyeletet biztosít.

Az autóipar

Az autóiparban számos termelési folyamat van, amely magában foglalja hő-vagy hőminták sorozatát, melyet folyamatosan figyelemmel kell kísérni minőségellenőrzés céljából. Tipikus módszerek a hegesztés, ragasztás előmelegített ragasztóval, thermoforming, öntés és öntészeti eljárások, amelyeket figyelemmel kísérhetünk.

PCB ellenőrzése

Egy másik alkalmazás, amelyben az infravörös kamerákat lehet használni, ahol a PCB-ellenőrzés során a termikus mintákat, anomáliákat lehet megjeleníteni, a NYÁK végső összeszerelés után teszt üzem alatt. Az ilyen típusú vizsgálat fontos a magas megbízhatóságot követelő területeken foglalkozó elektronikai vagy erősáramú elektronikai iparágakban, ahol az anomáliák jelezhetik az esetleges korai meghibásodást.

A felszerelt telepíthető hőkamerák szinte bárhol ellenőrizheti a termelési folyamatot és megjeleníti a hőmérséklet-különbségeket. A FLIR A325 egy kompakt, megfizethető árú IR kamera, amely egy PC-vel teljes mértékben ellenőrzés alatt tartja a folyamatokat. Ez az első rendszer, amely 320×240 pixeles képekkel akár 60 Hz-en szolgáltat adatfolyamot, hogy megfeleljen a GigE Vision és GenICam által nyújtott lehetőségeknek. A FLIR A325 kamerához nyújtott szoftver egy egyedi fejlesztésű professzionális eszköz, mely nagy sebességű élő képeket szolgáltat és ment el a számítógépre. A szabványok betartását miatt, FLIR A325 egy Plug & Play-eszköz, amely 3. fél a Machine Vision, a NIS IMAQ Vision TM -és a MVTecs Halcon TM - szoftverek között.

  

A FLIR hőkamera képes észlelni a hőmérséklet különbségeket a feldolgozása során az élelmiszeriparban is.

Biztonság, felügyelet

A biztonságos kőolaj / földgáz-termelés, villamosenergia-termelés és forgalmazás vagy az erdőtüzek megelőzésére és felderítésére szükség van, gyorsan és automatikusan. Az infravörös kamera szinte bárhol diszkréten felszerelhető / telepíthető,  az ellenőrzések céljára.

Léteznek biztonsági alkalmazások, olyan iparágakban, ahol az élet és az eszközök védelme is fontos, és ahol rendkívül a fontos  korai figyelmeztető egy potenciális kritikus állapotban.

Jellemző iparágak, például a kőolaj-és földgázkitermelés, energiatermelés és elosztóhálózatok tároló területein vagy alumínium- acélgyártás, ahol az árukat, anyagokat sín fán tárolják vagy akkumulátorok, hulladékok és szén tárolók, ahol az anyag képes az öngyulladásra, és így tovább. Ezen alkalmazásoknak van egy közös alapvető szükséglete, hogy felfedezni a forró pontokat és megakadályozni a tűzet, amely mind életvédelem és költségek szempontjából is fontos. Hasonlóképpen a hajóknál, kikötőkben és egyéb infrastrukturális területen, ahol fokozott felügyelet szükséges a költséges leállások és életveszélyes katasztrófák elkerüléséhez.

Meleg helyen, hibás tűzálló burkolat

Thermal Monitoring (Termikus megfigyelés) megakadályozza a leállást, és javítja a munka biztonságot

A fixen telepíthető hőkamerák szinte bárhol diszkréten felszerelhetőek, hogy biztonságban nyomon követhessük az eszközeinket, berendezéseinket. Ez biztosítja a hőmérséklet különbségek megfigyelését, hogy kritikus helyzetekben gyors döntéseket hozzunk és intézkedjünk. Továbbá lehetővé teszi, hogy megakadályozzuk a problémákat, mielőtt költséges hibák merülnek fel, megelőzve ezzel a leállást, és fokozva a munkavállalók biztonságát.

Kapcsolódó hőkameráinkat ide kattintva találja meg!