Biztonságtechnikai alkalmazás

A hőkamerák kiegészítik, és teljessé teszik az Ön biztonsági kamerarendszerét azáltal, hogy éjjel is olyan minőségben biztosítják Önnek a fenyegetések szabad szemmel láthatóságát, mintha nappal lenne.

A termikus biztonsági kamerák képeket készítenek a minket folyamatosan körülvevő hőenergiáról, nem a visszaverődött látható fényről, valódi 24/7 (a hét minden napjának minden órájában) képalkotó képességgel rendelkeznek fény vagy világítás nélkül. A hőenergia jobban és messzebb behatol a légköri sötétségbe, mint a látható fény, lehetővé téve Önnek, hogy lássa, mi van odakint: pára, füst, por vagy akár könnyű köd. Éjjel-nappal jó és rossz időben, közelről és távolról a FLIR termikus biztonsági kamerák a legjobban teljesítenek.

A szokásos TV kamerák, a fényerősítővel működő éjjellátók és az emberi szem ugyanazt a dolgot látja: a visszavert látható fényt. Sajnos látható kontrasztra van szükségünk, hogy a tárgyakat elkülönítsük a környezetétől és éjszaka nagyon kis látható kontraszt van.

A szokásos éjjellátó távcsövek nagyszerűek számos helyzetben, de nem látnak teljes sötétségben, nem fedik fel a növényzeti takarást és nem látnak túl messze.

Minden, amivel naponta találkozunk hőenergiát bocsájt ki, még a jég is. Minél melegebb valami, annál nagyobb hőenergiát ad. Ezt a kibocsájtott energiát nevezzük hő-nyomnak. Ha két egymás mellett lévő tárgy hő-nyomai nagyon kissé különböznek egymástól, azokat a hőkamerák jól érzékelik függetlenül a fényviszonyoktól.

A FLIR termikus biztonsági kamerák ugyanazzal a technológiával működnek, mint a korszerű katonai és hatósági készülékek. A hőkamera teljes felbontású éjjellátó képességével felülmúlhatatlan gyakorlati előnyökkel rendelkezik. Emberek, állatok, tárgyak egyaránt hőt bocsájtanak ki, amelyeket kiválóan érzékel a kamera még nehéz körülmények között is.