Épületdiagnosztikai / Épületgépészeti alkalmazás

Termikus képalkotók épületdiagnosztikára

Hiányos vagy nem megfelelő szigetelés esetén, páralecsapódás, víz szivárgás, és más nedvességekből származó károk miatt sok  költséges munka éri a lakó-és kereskedelmi épületek tulajdonosait. Az infravörös kamera segítségével rövid idő alatt, meghatározható a hiba helye és az energiahatékonyság is komolyan javítható.

A FLIR kamerák megkönnyítik az energiahatékonyság javítását és a hibahely lokalizálását a lakók, tulajdonosok minimális megzavarásával.

A FLIR hőkamera azonnal megmutatja, mi nedves és mi száraz. A FLIR infravörös kamerákkal rendelkező épület szakértők a gyors, megbízható, pontos, teljeskörű diagnózist és az építési problémák feltárását a leghatékonyabban tudják ellátni.

  

Az infravörös képen látható a szigetelési probléma egy ház homlokzatán, amely energia veszteséget okozva további károkat von maga után

 

Épület termográfia a Vastera kórháznál

A FLIR gyártmányú InfraCAM/BCAM és az E szériás infra hőkamerák használatával javítási időt és fűtési költségeket sprórolnak meg Svédország egyik legnagyobb kórházkomplexumában.

Egy kórház remek példa az ingatlanok, létesítmények, épületek kezelése és karbantartása szempontjából. A kórház elsődleges feladata a gyógyítás. A háttérben az energiaellátás, fűtés, szellőztetés, karbantartás folyamata zajlik le. 

 

FLIR E50bx/E60bx infra hőkamerák

A FLIR-EBx hőkamerákat épület vizsgálatokra fejlesztették ki, mint a HVAC, fűtés és hűtés problémák, légáramlás, nedvesség detektálás, szigetelési problémák stb. Olyan lehetőségekkel rendelkeznek, mint pl. szigetelés vizsgálat és a harmatpont riasztás.

A képre kattintva megtekintheti videónkat a FLIR hőkamerákkal végzett épületvizsgálatokról. A FLIR hőkamera épület vizsgálatokra és a víz jelenlétének (vízkárok) felderítésére rendkívül hasznos eszköz. Az alábbi videó megmutatja, mit jelent az épület diagnosztika hőkamera alkalmazásával.

Hőképalkotás energia auditra és épületvizsgálatra

Épületek illetve házak felújítására a szellőzés (légcserélődés) és a termikus képalkotó vizsgálatok fontosak a minőségellenőrzési intézkedéseknél.

A légszivárgással a kéményeken, padlásokon, fali szellőzőn és rosszul zárt ablakokon/ajtókon, stb. keresztül a hőveszteség az épületek teljes energiafelhasználásának ~50%-át teszi ki.

  

Az építési előírások megkövetelik minden új épület lég- áteresztő/szorító képességét. Azáltal, hogy csökkenti a levegő szivárgását, nagyobb lesz az épület konfortja, kényelme. Az épületet is fel lehet melegíteni hatékonyabb energiával és ezáltal pénzt takarít meg.

FLIR Exx szériás infra hőkamerák

A levegő be- és kiszivárgás képi megjelenítése és kimutatására

A levegő megfelelő cseréje alapvető fontosságú a lakók egészségének és biztonságának, de a legtöbb épület jóval nagyobb arányban szellőzik, mint amennyire szükséges. A kiváltó ok gyakran rossz tervezés és / vagy építés, amely lehetővé teszi a levegő szivárgását az épületből ki vagy fordítva. A szivárgási út gyakran bonyolult, és hőtérkép nélkül nagyon nehéz elképzelni. Ez lehetővé teszi a szerződő feleknek, hogy gyorsan azonosítsa és javítsa a problémás területeket, hogy az energia veszteséget azonnal megszüntessék.

Az energiahatékonyság javulása

Azokon a területeken, ahol az energiapazarlás, az energiához kapcsolódó veszteségek, a hiányzó szigetelés, a nem hatékony HVAC rendszerek, sugárzó fűtés, víz-kár a tetőn és még sok más probléma veszteségeket okoz ott a hőképalkotó rendszerek gyorsan váltak meghatározó eszközökké. A hőkamera azonosítja és megjeleníti a hőveszteséget, amik  szabad szemmel láthatatlanok. A hőtérkép gyorsan jelzi a hő szivárgást egy ingatlanban és a mérési adatokból jól összeállítható egy komplett jelentés.

A FLIR technológiával teljesíteni tudják az ellenőrök/auditorok az energia felhasználás mértékét és hatékonyságát, így meghatározzák energiahatékonyság javítását és a megtakarítás költségét/mértékét.

Épületdiagnosztikai kameráinkat ide kattintva találja!