Kutatás-Fejlesztési alkalmazás

A K+F vizsgálatok esetében és a termékek gyártási folyamatainak vizsgálata során is alapvető fontosságú a pontosság és megbízhatóság. A FLIR SC-sorozatú hőkamerák használatával valós időben rögzíthető a hőmérséklet-eloszlás, a pontos hőmérséklet, továbbá lehetővé teszi a mérnökök számára a hőmérséklet pontos mérését, a termékek, berendezések és folyamatok terhelhetőségét, szivárgását és hőmérsékleti tényezőit. Ezért a FLIR infravörös hőkamerákat széles körben használják, alkalmazzák szerte a világon az olyan változatos területeken, mint a mikroelektronika ipar, papírfeldolgozó ipar, autóipar, műanyagipar, fröccsöntés, fogyasztói készülékek tervezése, távközlés, mechanikai vizsgálatok és a K+F szektor.

Oktatás és kutató intézmények

FLIR hőkamerákat használják akadémiák és egyetemi laboratóriumok, ahol széleskörű tudományágakban folyik magas szintű oktatás és alkalmazott kutatás, és ahol (High-End) csúcskategóriás eszközökkel történnek a folyamatos alkalmazott kutatások és oktatások.

Elektronika, gépészet

A FLIR hőkamerák elengedhetetlen eszközzé váltak a mérnöki tudományok és a kutatás területein, különösen a csúcsminőségű termékek fejlesztésében. A FLIR Systems által készített infra hőkamerák nélkülözhetetlen eszközzé váltak a mérnöki tudományokban, és speciális, professzionális eszközök fejlesztésénél. Teszt és fejlesztői ellenőrzésekre ajánljuk számos innovativ iparágban.

Céltárgy azonosítás

A kifinomult FLIR hőkamerákat és a szoftveres méréseket kombinálva, meghatározhatjuk a megcélzott tárgy távolságát, méretét, formáját, belső hőenergiáját és persze a hőmérsékletét, továbbá elvégezhetjük a különböző jellemzéseit. A FLIR hőkamerák professzionális K+F szoftverrel felszerelve képesek mérni a tárgy távolságát, méretét, formáját, hőmérsékletét és hőenergiáját. Ez a passzív detektálás egyik legelterjedtebb formája.

Gyártói ipar

A hőtérképezést széles körben használják a gyártói iparágakban. Segít fejleszteni a folyamat paramétereket, érintés- és roncsolásmentesen találja meg az anyag hiányosságait illetve hozzájárul a minőség-ellenőrző terv fejlesztéséhez.

 

Hőmérséklet ellenőrző rendszer a feldolgozóiparban

A feldolgozóipar  különböző módokon ellenőrzi a hőenergiát, és biztosítja a termelési folyamatokat, optimalizálja a teljesítményt, hogy ezáltal támogassa a termék minőségét. A hőkamerát mint automatikus hőmérséklet-ellenőrző rendszert gyakran használják az érintésmentes mérési folyamatok részeként. Néhány példa a folyamat felügyeletre és ellenőrzésre: kémiai reakciók, papír száradási idő, műszál húzási műveletek, üveggyártás, műanyag fröccsöntés, fémgyártás, öntészeti műveletek, lézeres hegesztés illetve számos más folyamat.

KAMERA AJÁNLÓ:

Kutatási és fejlesztési alkalmazásra ajánlotFLIR T430sc/T450sc, T630/T650sc, T1030, A35sc, A325sc, A655sc, X8000sc/X6000sc típusú kameráinkról bővebb információt IDE kattintva olvashat.

Az alábbi típusú kamerák szintén alkalmasak erre az alkalmazási területre. A linkekre kattintva angol nyelvű leírást talál.

 

Összefoglaló táblázat a K+F célra ajánlott hőkamerák műszaki jellemzőiről