Optikai gázképalkotás

Gázfelderítő és kemence/kohóvizsgáló infrakamerák

A FLIR GF szériás infrakamerák felhasználás szerint, húszféle CH alapú gáz detektálására is képesek nagyobb távolságból, illetve egyéb ipari gázok vagy akár 2000°C-os kemencék mérésére is több méter mélységben.

A GasFindIR infravörös (IR) képfeldolgozó rendszer a helyszínen megjeleníti a metán és más illékony szerves vegyületek szivárgását gyorsan, és egyszerűen. Képes a gyors detektálásra nagy területeken, kilométerekre a csővezetékektől, és valós képeket készíthetünk a termikus gázszivárgásról. Más tipusokkal 2000°C -os méréseket tudunk elvégezni pontosan, akár több méterről is. E forradalmi technikát alkalmazva a GasFindIR felcseréli a rövid életű fizikai VOC gázszivárgást. A forradalmian új GF optikai gázképalkotó rendszerek leváltják a rövid élattartamú VOC gázszivárgás keresőket.

A linkre kattintva megtekintheti a gázszivárgások felkutatását és a megelőző ellenőrzés fontosságát demonstráló videónkat. 

 

FLIR GF320 infrakamera

FLIR GF320 típusú infrakamera nagy területeken gyorsan láthatóvá teszi a kis pontszerű szivárgásokat, C-H alapú gázoknál valós időben. Alkalmazása lehetővé teszi a folyamatos megfigyelést és megelőző karbantartási vizsgálatokat, megakadályozva az üzemi leállásokat és baleseteket, időt és pénzt megtakarítva az olajfinomítóknak, gázműveknek, erőműveknek és petrokémiai cégeknek. A GF320 típus már az új dizájnnal és fejlettebb műszaki felszereltséggel rendelkezik.

Kimutatható gázok: Benzol, Etanol, Etil-benzol, Heptáné, Hexáné, Izoprén, Metanol, MEK (metil- etil-keton), MIBK, Oktán, Pentán, 1-pentén, Metil-benzol, Xilol, Bután, Etán, Metán, Propán, Etilén, Propilén

 

FLIR GF306 (SF6) infrakamera

FLIR GF306 típusú infrakamera a Kén- (IV) fluorid, SF ammóniát, és 25 más fajta gázt detektál és jelenít meg. Ez segíti a gyártókat és a közmű szektorokat, hogy a környezetre káros anyagok szivárgását megakadályozzák a berendezéseknél és csővezetékeknél az állomásokon. Ezeket a gázokat használják elektromos erőművek a nagyhullámú körforgásban és a kapcsoló berendezésekben, továbbá a magnézium termékek gyártásában és a félvezető gyárakban.

A FLIR GF306 infravörös kamera felismeri és megkülönbözteti a diffuz gázszivárgást. Ez a szivárgás „fekete füstként” jelenik meg a kamera keresőjén, mellyel látni a diffúz gáz kibocsátását. A GF306 infra kamera nagy érzékenységű és gyors képfrissítés jellemzi. A GF306 biztonságos távolságból megjeleníti a gázok szivárgásának forrását. Ezáltal csökkenti a vizsgálatok idejét, miközben a berendezés üzemel. Sok vegyi anyag és gáz összetételben használják intenzíven a termelési folyamatok távfelügyeleténél.

Kimutatható gázok: Kén- hexafluorid (SF6), tiszta Ammónia; Etil- Cián klorid “Superglue”, Klór Dioxid, Ecet- Sav “Vinegar”, FREON-12, Etilén, MEK (metil- etil-keton)

Detektálható gázok: Acetil-klorid, Allil-bromid, Allil-klorid, Allil-fluorid, Bróm-metil, FREON-11, Furán, Hidrazin, Metil-szilán, Metil Vinil Keton, Akrolein, Propilén, Tetrahidrofurán, Trikolór-etilén, Uranil-fluorid, Vinil-klorid, Vinil-cianid, Vinil-éter

 

FLIR GF309 infrakamera

FLIR GF309 infrakamera magas hőmérsékletű ipari kohók/kemencék mérésére lett kifejlesztve. Az előzőekben tárgyalt eszközökhöz képest eltérő az alkalmazása, de lényegében a GF családba tartozik. Ezek a kamerák ideálisak valamennyi kohófajta, fűtő- és melegítő rendszerek, különösen a vegyi és olajiparban használt berendezések megfigyelésére. A külön rendelésre készült, le- és felszerelhető hőpajzs alkalmas arra, hogy át lehessen látni vele a lángokon, visszatartsa a hőt a kamerától és a kamera működtetőjétől, ezzel biztosítva a folyamatos védelmet.

A FLIR GF 309 infrakamera biztosítja a melegítő berendezések, kohók/kemencék teljes felületén keresztül a hőmérséklet kiértékelést, és segít a gyorsabb vizsgálatban, a biztonságosabb munkában és a nem tervezett leállások elhárításában. A nagy felbontású detektor -40 és +1500°C között képes akár 25mK pontossággal, 60Hz-en képet prezentálni számunkra, amelyet a professzionális képfeldolgozó szoftverével tökéletesen kiértékelhetünk és dokumentálhatunk.

A GasFindIR széria további típusairól ide kattintva talál bővebb információt:

FLIR GF343

FLIR GF304

FLIR GF346

Ha szeretné működés közben is megtekinteni a GF 3xx széria hőkameráit, kattintson ide a videóért.

Wesser Csaba